За тази рецепта за свински врат на тиган винаги използвам свинско месо без кост. Опитът ми показва, че когато пека месо с кост на тиган, то не се изпича особено равномерно. Винаги около костта е недопечено. За сметка на това, когато пека месото във фурната, предпочитам месото да е с кост, защото особено около костта става божествено вкусно.

Затова помолете месарят в близката месарница да ви подбере две парчета свински врат без кост. Окрехкотявам свинското с окрехкотител за месо, но ако не разполагате с такъв, можете да поръсите свинския врат с черен пипер и соев сос Kikkoman и да втриете подправките с пръсти. След това да го обвиете със стреч домакинско фолио и да го начукате с домакински чук.

За гарнитура използвах лук, който също запекох на оребрения тиган и лютеница от тиквички, която купих от руския магазин „Берьозка“.

Харесайте старницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Свински врат със соев сос на тиган

svinski_vrat_sas_soev_sos_na_tigan

От sheytanova

Публикувано на : 02/06/2013

  • Брой / порции: 2 порции

За тази рецепта за свински врат на тиган винаги използвам свинско месо …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинското месо се поръсва с черен пипер и соев сос и подправките се втриват с пръсти. По желание може да се прибави и сол, но соевият сос по принцип е достатъчно солен.
  2. Месото се покрива с домакинско фолио и се окрехкотява с домакински чук.
  3. Пече се на оребрен тиган от двете страни.
  4. Лукът се нарязва на шайби и се пече също върху тигана.
  5. Свиснкият врат се поднася с няколко лъжички лютеница от тиквички и лучени кръгчета.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress