Свинският врат на фурна се приготвя лесно и няма как на практика да не ви се получи 🙂

Единственото, което трябва да направите преди да го сложите да се пече е да го окрехкотите (най-често в домашни условия това става като начукате месото). Добре е поне 1-2 часа преди да печете месото да го извадите от хладилника, за да се отпусне. През това време можете да го осолите, да го поръсите с черен пипер и в моя случай аз го обтрих с якитори сос.

Карфиолът – леко го бланширах и след отцедих. В същия съд добавих малко сметана и обърках.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Свински ребърца със сос Якитори

Свински врат със соев сос на тиган

Крем супа от карфиол и броколи

Карфиол темпураPin It

Свински врат с карфиол

Svinksi_vrat_s_karfiol

От sheytanova

Публикувано на : 10/28/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Свинският врат на фурна се приготвя лесно и няма как на практика да не ви …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинският врат се начуква добре, поръсва се със сос и черен пипер и се обтрива със сос якитори.
  2. Поставя се в малка тавичка, като се прибавя на дъното 1 к.ч. вода. Покрива се с фолио и се пече около 50 минути на средна температура. В зависимост от дебелината на пържолите, времето може да бъде увеличено или намалено малко.
  3. Малко преди да са напълно готови вратните пържоли, фолиото се маха и месото се допича още няколко минути.
  4. През това време карфиолът се накъсва и се бланшира в подсолена вряща вода.
  5. Отцежда се и в същия съд се слага сметаната. Обърква се добре на огъня. Осолява се. Сервира се като гарнитура към свинския врат.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress