Как да приготвим свинското месо крехко и всичко това да стане бързо 🙂 Много лесно! Просто пригответе тази рецепта за свинско с хрупкава коричка. Важното е да си купите прясно свинско контрафиле, което да нарежете на тънки филийки с дебелина около 1 см. Добре е филенцата да бъдат с еднаква дебелина, за да могат да се сготвят равномерно.
Хрупкавата коричка на свинското се постига чрез панировката, в която за разлика от класическата панировка с брашно, яйце и галета, вместо галета овалваме свинското месо в орехи.
Орехите (около 1 ч.ч.) се слагат в блендер и се наситняват. Можете да ги направите почти на прах, но аз лично предпочитам да останат малки парченца орехи, които като опитате свинското месо ще усетите леко да хрупкат. В крайна сметка нали искаме да постигнем свинско с хрупкава коричка с орехи 🙂
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свинско контрафиле в сос от синьо сирене
Pin ItСвинско с хрупкава орехова коричка

От 04/28/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Как да приготвим свинското месо крехко и всичко това да стане бързо 🙂 …
Необходими продукти
- около 800 грама свинско контрафиле 8 филенца, с дебелина около 1 см
- 2 броя яйца
- 4-5 с.л. брашно за овалване
- 1 ч.ч. орехи смлени
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 5-6 с.л. олио или зехтин
Приготвяне
- Свинското контрафиле се осолява леко и се поръсва с черен пипер.
- Месото се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето (от двете страни).
- След това се овалва в смлените орехи като внимателно се притиска с ръце, за да може по-голямо количество орехи да полепнант по месо.
- Свинското контрафиле се оставя за около 15-20 минути във фризера, за да може панировката да стегне.
- След това филетата се запържват в силно загрята мазнина от двете страни за около 2-3 минути.
- След това се прехвърлят в тавичка и се пекат за още няколко минути (5-7) минути) в предварително загрята фурна на 150 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!