Как да приготвим свинското месо крехко и всичко това да стане бързо 🙂 Много лесно! Просто пригответе тази рецепта за свинско с хрупкава коричка. Важното е да си купите прясно свинско контрафиле, което да нарежете на тънки филийки с дебелина около 1 см. Добре е филенцата да бъдат с еднаква дебелина, за да могат да се сготвят равномерно.

Хрупкавата коричка на свинското се постига чрез панировката, в която за разлика от класическата панировка с брашно, яйце и галета, вместо галета овалваме свинското месо в орехи.

Орехите (около 1 ч.ч.) се слагат в блендер и се наситняват. Можете да ги направите почти на прах, но аз лично предпочитам да останат малки парченца орехи, които като опитате свинското месо ще усетите леко да хрупкат. В крайна сметка нали искаме да постигнем свинско с хрупкава коричка с орехи 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Класическа рецепта за шницели

Свинско контрафиле в сос от синьо сирене

Свински шницел с картофиPin It

Свинско с хрупкава орехова коричка

svinsko-s-hrupkava-orehova-korichka

От sheytanova

Публикувано на : 04/28/2014

  • Брой / порции: 4 порции

Как да приготвим свинското месо крехко и всичко това да стане бързо 🙂 …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинското контрафиле се осолява леко и се поръсва с черен пипер.
  2. Месото се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето (от двете страни).
  3. След това се овалва в смлените орехи като внимателно се притиска с ръце, за да може по-голямо количество орехи да полепнант по месо.
  4. Свинското контрафиле се оставя за около 15-20 минути във фризера, за да може панировката да стегне.
  5. След това филетата се запържват в силно загрята мазнина от двете страни за около 2-3 минути.
  6. След това се прехвърлят в тавичка и се пекат за още няколко минути (5-7) минути) в предварително загрята фурна на 150 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress