Ако сте от хората, които целогодишно обичате да похапвате кисели краставички – тази рецепта е за вас. Харесвам киселия аромат и звука при отхапването на хрупкава краставичка! Това ми е от дете и явно така ще си остане. 🙂
Наскоро приготвих палачинкова торта, в която използвах кисели краставички и в хладилника ми остана буркан с няколко краставички в него. Това ме накара да измисля начин, по който да ги оползотворя и ето я и рецептата за свинско с кисели краставички и моркови. От едната страна е сладостта от моркова, а от другата е киселата и солена краставичка! Добър баланс следва да се получи!
Киселите краставички са добре дошли и за салати – вижте например тази салата с кисели краставички, грах и рулца от раци. Изключително любимо ми е и пилешкото със сметана и кисели краставички! Всъщност киселите краставички са особено богати както на витамин К. Вижте и останалите ползи от киселите краставички и си помислете не е ли време да отворите един буркан! Дали са плод или зеленчук честно да ви кажа не ми се влиза в тези дебати – важното е, че са супер полезни!
По отношекие на месото – аз използвах обезкостени свински гърди, които си поръчах да ми доставят от Вашата месарница. Използвам тяхната услуга за доставка на месо до адрес от години и съм изключително доволна. Обаждам им се сутрин около 9 и по обяд или ранния следобяд месото вече е при мен. Телефонът им за доставки е 0894092669. Доставки се правят само за София и са безплатни. За съжаление все още не работят с други градове.
Да влизаме в кухнята!
Малки хитринки:
Опитайте ястието след като сте сложили киселите краставички и преди да сте сложили сол. Може краставичките да са прекалено солени (особено ако използвате купешки) и да е необходимо да сложите съвсем малко сол на свинското с кисели краставички и моркови.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Свинско с кисели краставички и моркови

От 04/07/2020
Публикувано на :Ако сте от хората, които целогодишно обичате да похапвате кисели …
Необходими продукти
- 600 грама свински гърди без кост
- 4-5 кисели краставички
- 2-3 моркова
- 2 с.л. доматено пюре концентрат
- 1/2 с.л. червен пипер
- черен пипер
- 1 дафинов лист
- сол
- 2 с.л. олио
Приготвяне
- Свинските гърди се нарязват на едри хапки и се запържват леко в сгорещеното олио.
- Прибавя се червеният пипер, черният пипер, доматеното пюре и се разбърква.
- След това се прибавят киселита краставички, морковите, дафиновия лист и солта.
- След като се добави бульонът (или водата) ястието се оставя да заври. После котлонът се намаля и се оставя да къкри докато месото е готово. Поднася се топло!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!