Редица хора смятат, че свинското месо изисква много време за да бъде сготвено. Не е такъв обаче случаят със свинското бонфиле и контрафиле. И двете филета са изключително подходящи за бързо запържване в малко мазнина и са готови за хапване. Ако печете по-дълго време свинските филета във фурна например, рискувате месото да стане сухо и не достатъчно сочно.

За това ви предлагам една рецепта за свинско контрафиле, която може да използвате и да приготвите на своите гости. Можете да запържите контра филетата предварително и да ги залеете със соса, а малко преди да дойде време да поднесете основното ястие да запечете ястието за 5-6минути.

Вижте още:

Бон филета с лук на тиган

Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти

Пилешко филе с кестени и картофено пюре

Тарталети за вино с грозде и синьо сирене

Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Свинско контрафиле в сос от синьо сирене

svinsko_kontrafile_v_sos_ot_sinio_sirene

От sheytanova

Публикувано на : 08/03/2013

  • Брой / порции: 4 порции

Редица хора смятат, че свинското месо изисква много време за да бъде …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинските контрафилета се осоляват, поръсват се с шарен пипер и се окрехкотяват (с чук или друг инструмент).
  2. Запържват леко се от двете страни.
  3. През това време се оставя животинската сметана да заври и към нея се прибавя натрошеното синьо сирене. Разбърква се и се отнема от котлона.
  4. Към сметаната със синьо сирене се прибавя маслото.
  5. Контрафилетата се прехвърлят в тавичка за печене и се поливат със соса от синьо сирене.
  6. Преди да се поднесат се запичат за около 5 минути в предварително загряна фурна на 170 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress