Редица хора смятат, че свинското месо изисква много време за да бъде сготвено. Не е такъв обаче случаят със свинското бонфиле и контрафиле. И двете филета са изключително подходящи за бързо запържване в малко мазнина и са готови за хапване. Ако печете по-дълго време свинските филета във фурна например, рискувате месото да стане сухо и не достатъчно сочно.
За това ви предлагам една рецепта за свинско контрафиле, която може да използвате и да приготвите на своите гости. Можете да запържите контра филетата предварително и да ги залеете със соса, а малко преди да дойде време да поднесете основното ястие да запечете ястието за 5-6минути.
Вижте още:
Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти
Пилешко филе с кестени и картофено пюре
Тарталети за вино с грозде и синьо сирене
Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItСвинско контрафиле в сос от синьо сирене

От 08/03/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Редица хора смятат, че свинското месо изисква много време за да бъде …
Необходими продукти
- 4 свински контрафилета по около 150 грама всяко
- 200 грама синьо сирене
- 1 ч.ч. сметана животинска
- 1 ч.л. масло студено
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- 2 с.л. олио или зехтин за запържване
Приготвяне
- Свинските контрафилета се осоляват, поръсват се с шарен пипер и се окрехкотяват (с чук или друг инструмент).
- Запържват леко се от двете страни.
- През това време се оставя животинската сметана да заври и към нея се прибавя натрошеното синьо сирене. Разбърква се и се отнема от котлона.
- Към сметаната със синьо сирене се прибавя маслото.
- Контрафилетата се прехвърлят в тавичка за печене и се поливат със соса от синьо сирене.
- Преди да се поднесат се запичат за около 5 минути в предварително загряна фурна на 170 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Здравей Вили, искам да попитам дали маслото в тази рецепта не е малко мого?
Да, разбира се, че е много! Имала съм предвид 1 ч.л. масло! Веднага коригирам! Благодаря!
Страхотно стана! За една седмица два пъти го направих 🙂