Редица хора смятат, че свинското месо изисква много време за да бъде сготвено. Не е такъв обаче случаят със свинското бонфиле и контрафиле. И двете филета са изключително подходящи за бързо запържване в малко мазнина и са готови за хапване. Ако печете по-дълго време свинските филета във фурна например, рискувате месото да стане сухо и не достатъчно сочно.

За това ви предлагам една рецепта за свинско контрафиле, която може да използвате и да приготвите на своите гости. Можете да запържите контра филетата предварително и да ги залеете със соса, а малко преди да дойде време да поднесете основното ястие да запечете ястието за 5-6минути.

Вижте още:

Бон филета с лук на тиган

Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти

Пилешко филе с кестени и картофено пюре

Тарталети за вино с грозде и синьо сирене

Зелена салата с орехи, синьо сирене и ябълка

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Свинско контрафиле в сос от синьо сирене

От sheytanova Публикувано на : 08/03/2013

  • Брой / порции: 4 порции

Редица хора смятат, че свинското месо изисква много време за да бъде …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свинските контрафилета се осоляват, поръсват се с шарен пипер и се окрехкотяват (с чук или друг инструмент).
  2. Запържват леко се от двете страни.
  3. През това време се оставя животинската сметана да заври и към нея се прибавя натрошеното синьо сирене. Разбърква се и се отнема от котлона.
  4. Към сметаната със синьо сирене се прибавя маслото.
  5. Контрафилетата се прехвърлят в тавичка за печене и се поливат със соса от синьо сирене.
  6. Преди да се поднесат се запичат за около 5 минути в предварително загряна фурна на 170 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    3 отговори
    1. Детелинка
      Детелинка says:

      Здравей Вили, искам да попитам дали маслото в тази рецепта не е малко мого?

      Отговор
      • sheytanova
        sheytanova says:

        Да, разбира се, че е много! Имала съм предвид 1 ч.л. масло! Веднага коригирам! Благодаря!

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият отговор на Анонимен Отказ

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *