Съвсем наскоро открих соса от нар в приготвянето на меса. До сега съм го използвала най-често като дресинг на салати. Отбих се обаче в Дубайската шатра на Цар Симеон 104 в София и другите арабски магазини около женския пазар, за които ви писах тук и ме посъветваха да опитам да приготвя месо на скара, предварително мариновано в сос от нар.

Получи се прекрасно, вкусът на месото остава леко плодов, коричката на месото се карамелизира леко, заради захарите в сока от нар. Ако ви се експериментира, заменете соевия сос с такъв от нар и споделете резултата.

Аз запекох допълнително лук на оребрения тиган и поднесох свиснкото със салати.

Ето още идеи за по-нетрадиционно приготвяне на свинско – лучено свинско с портокали.

 

 Pin It