Табуле най-често се приготвя в арабската кухня. Може да се сервира както като салата, така и като гарнитура към меса, особено агнешко.

Табулето е изключително богато на витамини и в този смисъл идеално се бори с пролетната умора. Основната му съставка е магданоза, така че можете да го приготвяте както през пролетта, така и през останалите сезони. Вече пресен магданоз има целогодишно.

По-различното в тази рецепта е това, че вместо булгур, използвах марокански кус-кус. Този мароканският кус-кус всъщност е много по-различен от онзи кус-кус, който навярно помните от детството си – със захар, сирене…

Мароканският кус-кус се приготвя като пшениченият грис се смесва с брашно и чрез триене се натрошава на дребни гранули. Кус -кусът се приготвя в специален съд на пара, но с успех можете да приготвите мароканската вкусотия, ако просто го залеете с вряла вода и го захлупите. Една част марокански кус-кус се залива с 2 части гореща вода. Отнема не повече от 10 минути и е готов.Pin It

Табуле с марокански кус-кус Recipe

tabule_s_marokanski_kus_kus

От sheytanova

Публикувано на : 05/22/2012

  • Подготовка: 20 минути

Табуле най-често се приготвя в арабската кухня. Може да се сервира както …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Една чаена чаша марокански кус-кус се залива с 2 кафени чаши гореща вода. Захлупва се за 5-10 минути.
  2. През това време магданозът се нарязва на ситно.
  3. Пиперът, доматите, пресните листа лук и старият лук също се нарязват на ситно.
  4. Зеленчуците се объркват, като се добавя сол, лимонов сок и зехтин. След като кус-кусът поеме водата също се добавя и разбърква.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress