Италианската кухня е моят най-голям извор за вдъхновение. За мнозина Италия е пица, паста, Венеция и колизеума, но за мен не е така. Италия за мен е бижуто на Европа, Италия е емоция, Италия е страст. Пуснете си някоя италианска песен, която да ви отнесе на бреговете на Амалфи за миг и да се отправяме към кухнята!
Време е за ароматна паста с наденички! В случая аз не можах да намеря мънички наденички, които да са за 2 хапки, затова използвах кърначетата, които произвеждат във Вашата месарница и ги нарязах на миниатюрни наденички.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Вижте още:
Шишчета от наденица със зеленчуци
Пресни картофи с парченца наденица на фурна
Талиатели с наденички

От 03/25/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
Италианската кухня е моят най-голям извор за вдъхновение. За мнозина …
Необходими продукти
- 500 грама наденички или карначета нарязни
- 500 грама паста талиатели, спагети или друг вуд суха паста
- 800 грама домати пасирани
- 1-2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- шарен пипер
- 1 с.л. босилек сух
- 1 ч.л. риган сух
- сол на вкус
Приготвяне
- Зехтънът се загрява и в него се слагат наденичките. Трябва да се запържат от всички страни.
- Прибавя се чесънът и след това доматите + сол + подправки. Сосът се оставя да къкри докато се посгъсти като периодично се разбърква.
- През това време се сварява пастата до степен ал денте. Отцежда се и се прибавя към соса.
- Талиателите с наденица се поднасят топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!