След първото ми ходене в Щатите не бях вкусвала пица около година. Работех на летището в Лос Анджелис и едно от малкото неща, което хапвах всеки ден беше пица. От мисълта за пица ми се завиваше свят, предпочитах да стоя гладна отколкото да сложа парче пица в устата си.

Както всяко нещо, щом имаш желание и се преодолява. Особено с италианските пици това въобще не беше трудно. За последното ми пътуване за Рим и за италианските пици ви писах тук.

Исках да приготвя точно толкова тънка, хрупкава и апетитна пица, колкото тези в Рим. За жалост нямам пещ в къщи и трябваше да я приготвя във фурната.

Реших за топинг да използвам испански колбас лонганиса- изключително приятен, без много подправки, от качествено месо. Лонганисата беше прекалено прясна, мека и не можеше да се нареже на много тънки парченца както аз обичам, но в случая това се оказа за добро, в противен случай навярно щеше да прегори или поне да стане твърда и жилава.

longanisa

Разбира се, за топинг можете да използвате различни от моите продукти – сложете каквото имате или каквото обичате. Ако използвате моцарела като мен, по-добре сложете моцарела, която е за пици, за печене. Има и друга, която се по-препоръчителна за салати. Тя се продава в саламура на топки и често е прекалено водниста. Потърсете моцарела за пици най-добре.

parche_pizza_s_longanisa_i_mozarelaPin It

Тънка пица с лонганиса и моцарела Recipe

pizza_longanisa

От sheytanova

Публикувано на : 06/13/2012

  • Брой / порции: 2 тънки пици (3 Servings)

След първото ми ходене в Щатите не бях вкусвала пица около година. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Маята се разтваря в част от водата, като се прибавя захарта, солта и 5-6 с.л. от брашното. Бърка се до получаване на гладка каша, след което се оставя на топло за 15-20 минути.
  2. Към кваса се добавя останалото пресято брашно, зехтина и останалата вода. Замества се еластично тесто. Ако тестото за пицата е прекалено лепкаво – се добавя брашно и обратно – ако е прекалено твърдо – се добавя вода. Оставя се за още 20 минути да отпочине.
  3. Блатът се прехвърля върху хартия за печене и с помощта на вилица се надупчва леко. В тези дупчици, после ще попие доматеният сос.
  4. Блатът за пица се прехвърля в тавата за печене и се оставя за 5 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
  5. След като се извади с помощта на четка блатът се намазва с доматено пюре, като се оставя около 1 пръст ненамазан блат по края на пицата. Поръсва се с босилек, чубрица и щипка сол.
  6. Най-отгоре се поставят лонганиса и моцарела.
    pizza_s_mozarela_i_longanisa
  7. Запича се докато моцарелата се разтопи добре и блатът се изпече. От втората топка тесто се приготвя втора тънка пица. Добър апетит!
    parche_pizza

WordPress Recipe Plugin by ReciPress