След първото ми ходене в Щатите не бях вкусвала пица около година. Работех на летището в Лос Анджелис и едно от малкото неща, което хапвах всеки ден беше пица. От мисълта за пица ми се завиваше свят, предпочитах да стоя гладна отколкото да сложа парче пица в устата си.
Както всяко нещо, щом имаш желание и се преодолява. Особено с италианските пици това въобще не беше трудно. За последното ми пътуване за Рим и за италианските пици ви писах тук.
Исках да приготвя точно толкова тънка, хрупкава и апетитна пица, колкото тези в Рим. За жалост нямам пещ в къщи и трябваше да я приготвя във фурната.
Реших за топинг да използвам испански колбас лонганиса- изключително приятен, без много подправки, от качествено месо. Лонганисата беше прекалено прясна, мека и не можеше да се нареже на много тънки парченца както аз обичам, но в случая това се оказа за добро, в противен случай навярно щеше да прегори или поне да стане твърда и жилава.
Разбира се, за топинг можете да използвате различни от моите продукти – сложете каквото имате или каквото обичате. Ако използвате моцарела като мен, по-добре сложете моцарела, която е за пици, за печене. Има и друга, която се по-препоръчителна за салати. Тя се продава в саламура на топки и често е прекалено водниста. Потърсете моцарела за пици най-добре.
Pin ItТънка пица с лонганиса и моцарела Recipe

От 06/13/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2 тънки пици (3 Servings)
След първото ми ходене в Щатите не бях вкусвала пица около година. …
Необходими продукти
- 100 грама лонганиса
- 125 грама моцарела за печене
- 5-6 с.л. доматено пюре гъсто
- сух босилек
- чубрица
- 500 грама брашно
- 300 грама вода
- 1 кубче мая
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 3-4 с.л. зехтин
Приготвяне
- Маята се разтваря в част от водата, като се прибавя захарта, солта и 5-6 с.л. от брашното. Бърка се до получаване на гладка каша, след което се оставя на топло за 15-20 минути.
- Към кваса се добавя останалото пресято брашно, зехтина и останалата вода. Замества се еластично тесто. Ако тестото за пицата е прекалено лепкаво - се добавя брашно и обратно - ако е прекалено твърдо - се добавя вода. Оставя се за още 20 минути да отпочине.
- Блатът се прехвърля върху хартия за печене и с помощта на вилица се надупчва леко. В тези дупчици, после ще попие доматеният сос.
- Блатът за пица се прехвърля в тавата за печене и се оставя за 5 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
- След като се извади с помощта на четка блатът се намазва с доматено пюре, като се оставя около 1 пръст ненамазан блат по края на пицата. Поръсва се с босилек, чубрица и щипка сол.
- Най-отгоре се поставят лонганиса и моцарела.
- Запича се докато моцарелата се разтопи добре и блатът се изпече. От втората топка тесто се приготвя втора тънка пица. Добър апетит!
- Cuisine: Italian
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!