tartaleti_za_vino_s_grozde_i_sinio_sirene

Правилно направеното маслено тесто е гаранция, че всяка рецепта за маслен пай, който сте замислили ще се получи. Бил той полуотворен – солен галет с патладжани или сладък галет със сушени плодове; или пък отворен пай тип солена тарта с домати и наденица или миниатюрни тарталети, каквато рецепта ще приготвим сега в блога мерудия. Една от най-успешните ми рецепти за маслено тесто включва 250 грама брашно, 125 грама масло, 1 яйце и 2 щипки сол. Ако правя сладко маслено тесто за някоя тарта с крем и плодове, например, добавям и захар. Хубавото на масленото тесто е, че може да се приготви от предния ден и да се съхранява обвито в домакинско фолио в хладилник. Някои сладкари дори замразяват маслено тесто.

Pin It

Тарталети за вино с грозде и синьо сирене Recipe

tartaleti_za_vino_s_grozde_i_sinio_sirene

От sheytanova Публикувано на : 08/13/2012

    Правилно направеното маслено тесто е гаранция, че всяка рецепта за …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маслото се разбива с помощта на телена бъркалка, добавя се яйцето и солта. Така заприличва на пресечено яйце, но след като се прибави брашното, солта и захарта всичко се оправя.
    2. Тестото се размесва добре, след което се прави на сплескана топка, овива се в домакинско фоилио и се оставя за час-два да престои в хладилника.
    3. След това тестото се разточва на блат с дебелина около 4 мм и се изрязва с форми малко по-големи от съда, в който ще се пекат тарталетите (вземете предвид и борда на тарталетите.
    4. Формите се намасляват с масло.
    5. След това изрязаното тесто се постсвя във формата за тарталета и излишното се "изрязва" с пръст.
    6. Готовите формички се пълнят с грозде и натрошено синьо сирене.
    7. Пекат се около 20-25 минути на 180 градуса. Сервират се с чаша изстудено бяло вино.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *