Телешки език в масло на тиган е уникално предястие – съчетава се прекрасно както с вино, така и бира. Можете да сварите телешкия език от предния ден и да го обелите още докато е топъл. По този начин, когато пристигнат гостите ви (или просто за вечеря за близките ви) трябва само да го нарежете на филийки и да го запържите в загрятото масло.

Езикът може да се поднесе както в масло, така и на супа например. Макар тази рецепта за супа с език и кюфтета да е със свински език, успешно може да се приготви и с телешки език. Също така телешкият език може да се панира с яйце, брашно, галета. Получава се прекрасно.

Според мен най-добре е езикът – независимо дали е телешки или свински да се поднася топъл.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Шкембе с език на фурна

Бусека – шкембе по милански

Телешки език в масло на тиган

teleshki-ezik-s-maslo

От sheytanova

Публикувано на : 03/24/2014

    Телешки език в масло на тиган е уникално предястие – съчетава се …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Телешкият език се сварява в тенджера под налягане, като във водата се добавя дафинов лист, черен пипер и сол. Варенето отнема около 40 минути.
    2. След като се свари се обелва добре и се нарязва на филийки.
    3. Запържва се с загрятото масло (с малко олио). Поднася се топъл.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress