За тази рецепта използвах ребърца от млечно телешко. Те се приготвят значително по-бързо и месото е по-крехко. Ако приготвяте говежди или телешки ребра, бремето за приготвяне трябва значително да се увеличи.

Може да ви направи впечатление, че освен шарен пипер и сол не съм прибавила други подправки, но зелените маслини, които приготвях бяха с билки. Намерих ги в Биомаг. Млечно телешко на много добра цена можете да намерите във Вашата месарница.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Свински ребра в сладко-кисел сос

Свински ребърца със сос Якитори

Ребърца с кафе и чили

Телешки ребърца с маслини

teleshki-rebartsa-s-maslini

От sheytanova

Публикувано на : 01/17/2014

    За тази рецепта използвах ребърца от млечно телешко. Те се приготвят …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Ребрата от млечно телешко се поръсват с шарен пипер и се запържват в сгорещения зехтин. Най-добре е това да стане на два пъти. Осоляват се.
    2. След като се зачервят се прибавя бялото вино и се оставя така докато течността редуцира обема си.
    3. След това се прибавят маслините и зеленчуковия бульон.
    4. Ребрата се прехвърлят в тавичка за печене и се покриват с фолио. Пекат се около 45 минути на 190 градуса. При необходимост се добавя още бульон.
    5. След това фолиото се маха и се оставят за още няколко минути да с запекат забрата.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress