За тази рецепта използвах ребърца от млечно телешко. Те се приготвят значително по-бързо и месото е по-крехко. Ако приготвяте говежди или телешки ребра, бремето за приготвяне трябва значително да се увеличи.
Може да ви направи впечатление, че освен шарен пипер и сол не съм прибавила други подправки, но зелените маслини, които приготвях бяха с билки. Намерих ги в Биомаг. Млечно телешко на много добра цена можете да намерите във Вашата месарница.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свински ребра в сладко-кисел сос
Свински ребърца със сос Якитори
Телешки ребърца с маслини

От 01/17/2014
Публикувано на :За тази рецепта използвах ребърца от млечно телешко. Те се приготвят …
Необходими продукти
- 1 кг телешки ребра от млечно телешко
- 200 грама маслини зелени
- 2-3 с.л. зехтин
- 1 кафена чаша бяло вино
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- 1/2 ч.ч. зеленчуков
Приготвяне
- Ребрата от млечно телешко се поръсват с шарен пипер и се запържват в сгорещения зехтин. Най-добре е това да стане на два пъти. Осоляват се.
- След като се зачервят се прибавя бялото вино и се оставя така докато течността редуцира обема си.
- След това се прибавят маслините и зеленчуковия бульон.
- Ребрата се прехвърлят в тавичка за печене и се покриват с фолио. Пекат се около 45 минути на 190 градуса. При необходимост се добавя още бульон.
- След това фолиото се маха и се оставят за още няколко минути да с запекат забрата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!