Ако обичате марокански кус кус сигурно сте забелязали, че той успешно се съчетава, както с агнешко месо (виж агнешко с марокански кус кус), така и с пилешко. Особено успешна обаче е и комбинацията на телешко с марокански кус кус. Още по-интересното в тази рецепта е самият марокански кус кус, който е с различни видове изсушени цвета (можете да си го купите от Биомаг).

За да стане крехко телешкото месо, аз предварително го нарязвам на телешки жулиени (в случая използвам телешки шол), след което го овалвам в брашно и го запържвам докато получи златист загар. Едва след това го варя на бавен огън в бульон. Едва след като е полу готово приготвям мароканския кус кус като му слагам бучка масло и го заливам с гореща вода. Трябват му само няколко минути и кус кусът от Мароко е готов.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус

Табуле с марокански кус-кус

Мариновано млечно телешко на фурна

Телешко в млечен сосPin It

Телешко в млечен сос

teleshko-s-marokanski-kus-kus

От sheytanova

Публикувано на : 04/24/2014

  • Брой / порции: 4 порции

Ако обичате марокански кус кус сигурно сте забелязали, че той успешно се …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Телешкото месо се нарязва на тънки жулиени, поръсва се със сол и черен пипер.
  2. След това месото се овалва в брашно и се запържва в сгорещеното олио докато получи златист загар.
  3. След това се добавят 1 ч.ч. бульон и се вари докато изври. След това се прибавя на няколко пъти по 1 ч.ч. докато месото стане полу готово. Прибавя се млякото и се оставя да изври и да се сгъсти.
  4. Върху мароканския кус кус се слага 1 ч.л. масло и се залива с 500 мл горещ зеленчуков бульон. затваря се плътно с капак и се оставя така за около 10-15 минути.
  5. След това с помощта на вилица се „разрошва“ мароканския кус кус и месото се слага върху него.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress