Идеята за рецептата за телешко в млечен сос ми дойде от блога на Екатерина. Придържах се към нейните описания почти без никакви залитания и резултатът беше повече от прекрасен. След като приготвих телешкото, с Деан си наляхме по чаша не много силно, но все пак охладено червено вино и се насладихме. Прекрасен начин да разнообразите Великденската еуфория около агнешкото месо напоследък.

За тази рецепта използвах обезкостено телешко месо (шол). Нарязах го на тънки жулиени, не много големи и дебели, за да може да стане месото по-крехко докато го приготвям.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с телешко:

Пакери с телешки жулиени

Телешки ребърца с маслини

Телешко бонфиле с личен сос

Телешко варено с туршия

Телешко на тиган със задушен спанак

Телешко в млечен сос

teleshko-v-mlechen-sos

От sheytanova

Публикувано на : 04/09/2014

    Идеята за рецептата за телешко в млечен сос ми дойде от блога на …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Телешкото месо се нарязва на тънки хапки. Овалва се в брашно.
    2. В сгорещеното олио се задушава нарязания на ситно чесън и след това се прибавя телешкото на хапки. Разбърква се периодично, докато се запържи равномерно.
    3. Добавя се 1 ч.ч. вода и се оставя да изври. Периодично се разбърква. Осолява се.
    4. След това на няколко пъти се добавя вода и се оставя да изври (около 1 час и 15 минути). Накрая се оставя водата да изври и месото да остане на мазнинка. Прибавя се черния пипер и млякото.
    5. Оставя се на котлона като се разбърква от време на време докато сосът се сгъсти.
    6. Поднася се поръсено с магданоз.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress