Постигането на крехкост при приготвянето на телешко е от изключителна важност. Как да приготвим крехко телешко сме обсъждали и преди. Важното е месото да е „узряло“ добре и да се използва окрехкотител за месото – инструмент, който къса жилите му и то става по-апетитно и не-жилаво.
При тази рецепта за телешко на тиган със задушен спанак, купих телешкото ден преди да го приготвя, предпочетох тънко парче месо, а не типично-дебел стек. „Накъсах“ му жилите с окрехкотителя, овкусих го с черен пипер, светъл соев сос и кимион (подправка, която е типична за кебапчета, но у нас се използва често за скара). Купувам си за втори път мелничка със сушени манатарки и магданоз – използвах за маринатата на телешкото и малко от тези подправки.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Вижте още:
Мексиканско такос с телешко месо
Телешко на тиган със задушен спанак
Pin ItТелешко на тиган със задушен спанак

От 09/18/2012
Публикувано на :Постигането на крехкост при приготвянето на телешко е от изключителна …
Необходими продукти
- 2 тънки парчета телешко филе
- 300-350 грама пресен спанак изчистен
- 2 с.л. светъл соев сос
- 1 ч.л. кимион прясно смлян
- 1 ч.л. Маги - Вълшебен вкус - 10 зеленчука
- 1 ч.л. магданоз сух
- 2 с.л. олио
- черен пипер прясно смлян
- сол
Приготвяне
- Спанакът се измива добре и се подсушава (може да се използва и центруфуга за салата).
- Олиото се загрява и накъсаният на дребно спанак се задушава с малко сол. Добавя се Маги - вълшебен вкус - 10 зеленчука и магданоз.
- Разбърква се и след 2-3 минути спанакът е готов.
- През това време маринованото телешко се запича върху силно нагорещен оребрен тиган. Пече се и от двете страни по около 3 минути.
- Поднася се със салата според сезона.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!