Задава се най-голямото винено събитие у нас – първият балкански винен форум, който ще се проведе от 14 до 17 юли в София. Над 60 изби от 10 балкански държави ще представят продукцията си пред почитателите на виното. Организаторите са поканили и винени експерти от различни държави, които ще изнесат лекции и ще водят майсторски класове.

first_balkan_wine_festival_2012

Тази информация сигурно ви е убедила, че си заслужава, но ако искате да знаете защо отивам аз – ето:

Моите 7 причини да посетя The Balkans International Wine Competition 2012:

1. СЪБИТИЕТО The Balkans International Wine Competition 2012 е най-голямото винено събитие у нас за тази година.

2. ЦЕНАТА Стойността на вината, които ще може всеки да дегустира надхвърля 2500 лева! А Цената на предварително закупен билет за един ден е едва 10 лв. Посетителите могат да опитат непознати сортове вина, аромати, вкусове и да научат последните тенденции във виното.

3. ХОРАТА На форума посетителите ще могат да чуят лекциите на 19 винени експерти от различни държави + журито. Възможност за директен контакт с вино производители, ресторантоьори, вино-почитатели и въобще всякакви интересни хора.

4.  ИДЕЯТА Балканите винопроизводители от 10 страни се обединяват под бранда „Вино от Балканите“ , като по този начин той става петият най-силен винен бранд след Франция, Италия, Испания и САЩ.

5. ОРГАНИЗАЦИЯТА Познавайки Галина Нифору, изпълнителният директор на форума, съм убедена, че организацията на събитието ще е безупречна. Още повече, тя е човек, който говори за виното като за страст, за любов по един ненатрапчив и  увлекателен начин. След разговор за вино с нея всичко е вино – мечтаеш за вино, мислиш за вино, сънуваш вино.

6. МЯСТОТО Гранд Хотел София – безспорно едно от най-изисканите места в София. Навън ще е задушно, топло, а вътре – прохладно и приятно. Хотелът се намира в идеалния център на София, разполага с паркинг, лесно достъпен е.

7. НАГРАДАТА 🙂 Последно, но не по важност, всички закупили билет за фестивала ще имат шанс да спечелят голямата награда – Балкански винен тур за двама в избрана дестинация!

The Balkans International Wine Competition

16 и 17 юни; 10-19 часа; Гранд Хотел София

Аз ще бъда там! А вие?

Снимка: BIWC

Вижте още:

5 начина как да отворим бутилка вино, ако нямаме тирбушон

Най-интересното от форума за вино и храна WiFo на DiVino.Taste 2012

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *