Представям ви рецепта за торта „Къртичина“. Сигурно ще се зачудите защо точно къртичина, но, ако се загледата, ще видите, че тортата наподобява на изровено от къртица хълмче.

 

Торта „Къртичина“ с рикота и портокали Recipe

torta_kartichina

От sheytanova

Публикувано на : 04/07/2012

  • Брой / порции: 10-12 парчета
  • Подготовка: 20 минути
  • Приготвяне : 40 минути
  • Готово след: 60 минути

Представям ви рецепта за торта „Къртичина“. Сигурно ще се зачудите защо …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Яйцата, заедно с двата вида захар се разбиват на пяна, докато утроят обема си. Постепенно се добавят предварително пресетите брашно и какао по малко, като се продължава да се бърка с миксера. Накрая внимателно, да не спадне сместа се добавя и предварително разтопеното масло.
  2. Сместа се пече в предварително намазнена тавичка се пече на 200 градуса.
  3. През това време рикотата, пудрата захар, заквасената сметана и шоколадовите пелети се объркват.
  4. След като блатът е изпечен, тавата се слага върху студена повърхност, за да може по-лесно да се отлепи.
  5. След като изстине се изрязва дупка, така, че по края на блата да остане ръб 1,5 см. Изрезките от блата се натрошават на трохи, а издълбаната част на блата се пълни с нарязани на дребно портокали и плънката от сметана, рикота, пудра захар и шоколадови пелети.
  6. Прави се хълмче (което да символизира къртичината) и се поръсва с торхите от блата.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress