Пандишпановите блатове са си класика още от бабите ни и научите ли се веднъж да ги правите тортите и рулата ви винаги ще се получават безгрешно. Има само няколко дреболии, но изключително важни – една от тях е, че съдът, в който разбивате яйцата трябва да е абсолютно сух. Една капка вода и белтъците няма да се надигнат. Аз съм доволна как се получиха при моята бишкотена торта с пандишпанови блатове.
Другата изпитана рецепта си е с бишкоти – приготвя се бързо, няма начин и да искате да сбъркате. Ако решите да заложите на бишкотите – ето една рецепта за тирамису с бишкоти и ягоди.
Както някои от вас са забелязали аз съм любител на италианската кухня и в къщи вече се шегуват с мен когато говоря за това и се смеят, че всичко в кухнята идвало от ботуша. Разбира се, това не е така, но за бисквитите е вярно, че са италианско чудо 🙂 За английскоговорещите – ето един интересен пост за произхода на бишкотите.
Да се захващаме за работа сега, че печене на пандишпанови блатове ни чака!
Pin ItТорта от бишкоти и пандишпаново руло със смокини и сметана Recipe

От 06/24/2012
Публикувано на :Пандишпановите блатове са си класика още от бабите ни и научите ли се …
Необходими продукти
- 6 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 2 с.л. какао
- 2 броя ванилия на прах или шушулка; или течна
- 150 грама заквасена сметана
- 5 с.л. пудра захар
- 250 грама сладко от смокини
- 125 грама крема сирене
- около 20 броя бишкоти
Приготвяне
- Първо се приготвят пандишпанови блатове. Яйцата се разбиват заедно със захарта до побеляване. Брашното се пресява, заедно с бакпулвера и по малко се добавят към яйчната смес при непрекъснато бъркане с миксер.
- Сместа се разделя на 2 и към едната се добавят ванилиите, а към другата - какаото.
- От двете смеси се изсипва по малко в правоъгълна тава за печене, покрита с хартия за печене. Цели се мраморен ефект.
- Пече се в ненагрятафурна на 180 градуса.
- През това се разбъркват крема сиренето със сметаната и пудрата захар.
- След като блатът е готов, веднага се поръсва с пудра захар, маже се със сметана и сладко от смокини и се навива на руло с помощта на хартията за печене.
- Оставя се да стегне няколко часа, след което се нарязва на парчета с дебелина около 10 см и се оформя като торта както на снимката.
- Отстрани по края се нареждат изправени бишкотите, които при необходимост се "залепят" с останалата сметана с пудра захар и крема сирене.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!