Пандишпановите блатове са си класика още от бабите ни и научите ли се веднъж да ги правите тортите и рулата ви винаги ще се получават безгрешно. Има само няколко дреболии, но изключително важни – една от тях е, че съдът, в който разбивате яйцата трябва да е абсолютно сух. Една капка вода и белтъците няма да се надигнат. Аз съм доволна как се получиха при моята бишкотена торта с пандишпанови блатове.

Другата изпитана рецепта си е с бишкоти – приготвя се бързо, няма начин и да искате да сбъркате. Ако решите да заложите на бишкотите – ето една рецепта за тирамису с бишкоти и ягоди.

Както някои от вас са забелязали аз съм любител на италианската кухня и в къщи вече се шегуват с мен когато говоря за това и се смеят, че всичко в кухнята идвало от ботуша. Разбира се, това не е така, но за бисквитите е вярно, че са италианско чудо :) За английскоговорещите - ето един интересен пост за произхода на бишкотите.

Да се захващаме за работа сега, че печене на пандишпанови блатове ни чака!Pin It

Торта от бишкоти и пандишпаново руло със смокини и сметана Recipe

bishkotena_torta_s_pandishpanovi_rula_smokini_i_smetana

От sheytanova

Публикувано на : 06/24/2012

    Пандишпановите блатове са си класика още от бабите ни и научите ли се …

    Необходими продукти

    • 6 яйца
    • 1 ч.ч. захар
    • 1/2 ч.ч. кафява захар
    • 1 1/2 ч.ч. брашно
    • 1 пакетче бакпулвер
    • 2 с.л. какао
    • 2 броя ванилия на прах или шушулка; или течна
    • 150 грама заквасена сметана
    • 5 с.л. пудра захар
    • 250 грама сладко от смокини
    • 125 грама крема сирене
    • около 20 броя бишкоти

    Приготвяне

    1. Първо се приготвят пандишпанови блатове. Яйцата се разбиват заедно със захарта до побеляване. Брашното се пресява, заедно с бакпулвера и по малко се добавят към яйчната смес при непрекъснато бъркане с миксер.
    2. Сместа се разделя на 2 и към едната се добавят ванилиите, а към другата – какаото.
    3. От двете смеси се изсипва по малко в правоъгълна тава за печене, покрита с хартия за печене. Цели се мраморен ефект.
    4. Пече се в ненагрятафурна на 180 градуса.
    5. През това се разбъркват крема сиренето със сметаната и пудрата захар.
    6. След като блатът е готов, веднага се поръсва с пудра захар, маже се със сметана и сладко от смокини и се навива на руло с помощта на хартията за печене.
    7. Оставя се да стегне няколко часа, след което се нарязва на парчета с дебелина около 10 см и се оформя като торта както на снимката.
    8. Отстрани по края се нареждат изправени бишкотите, които при необходимост се „залепят“ с останалата сметана с пудра захар и крема сирене.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress