За баничките като че ли няма сезон. Плънката варира, но уникалното ухание от печката е все така примамливо. Толкова богата на аромати е и плънката, която ви предлагам в тази рецепта.  В нея задуших праз, добавих пресни печурки, натрошена печена чушка сложих пресен магданоз. Цялата тази вкусотия „пакетирах“ в ръчно точени и теглени кори за баница Хармоника. Опитвали ли сте от корите Harmonica? Нямат нищо общо с онези, с които използваме през последните години! Вкусът на корите Harmonica ме връща назаааад в училищните ваканции, когато ходих на гости на баба ми! Ех, че хубаво!

Минути след като триъгълните банички бяха изпечени – изчезнаха. Добре, че успях да направя снимка!

Харесайте фен страницата на сайта – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Баница – как се прави баница стъпка по стъпка

Банички – охлювчета с извара и спанак

Бърза баница по великотърновски с колбас и мерудияPin It

Рецепта за триъгълни банички с гъби, праз, сушена чушка и кори Harmonica

triagalni_banichki_s_gabi_i_kori_Harmonica

От sheytanova

Публикувано на : 01/22/2013

  • Брой / порции: 16 банички

За баничките като че ли няма сезон. Плънката варира, но уникалното ухание …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. В сгорещения зехтин се задушават празът и гъбите, които са нарязани на ситно.
  2. След като празът поомекне и гъбите си пуснат малко сокче, се прибавят натрошената чушка, черен пипер и сол. Разбърква се добре.
  3. Плънката се оставя още около 2-3 минути на огъня. След като е готова, се добавя прясно нарязаният магданоз.
    planka_s_gabi_za_banichki
  4. Корите Хармоника се нарязват на 3 или 4 ленти (около 10 см дебели).
  5. Всяка се намазва с малко зехтин и в единия край на лентата се слага по малко от плънката.
  6. Лентата се загръща на триъгълник и се навива докато кората за баница свърши.
    triagalni_banichki_kak_se_zavivat
  7. Баничките са слагат в тава за печене, на дъното на която има хартия за печене.
  8. Намазват се с разбито яйце и се пекат около 20 минути докато се зачервят в предварително загряна фурна на 180 градуса.
  9. Сервират се топли.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress