Приготвянето на домашни бонбони е един от най-лесните начини да направите десерт за вашите любими хора или гости. Предимството на бонбоните е, че можете да ги приготвите предварително и при правилно съхранение да ги поднесете и да очаровате близките си.

В случая ви предлагам една рецепта за тройно кокосови бонбони, които на пръв поглед може да ви заприличат на кокосови трюфели (тип Рафаело), но всъщност не са… В състава на тази рецепта за кокосови бонбони използвам бял шоколад на Хармоника, кокосово масло, кокосови стърготини, кокосово брашно, бадеми, а за повече сладост добавям сироп от агавае. По ваша преценка, сиропът от агаве можете да го пропуснете, ако не искате бонбоните да станат прекалено сладки!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бонбони с елда и какао

Домашни шоколадови бонбони с орехи

Коледни бонбони с бърбън

Трюфели с кафеPin It

Тройно кокосови бонбони

troino_kokosovi_bonboni

От sheytanova

Публикувано на : 09/05/2013

    Приготвянето на домашни бонбони е един от най-лесните начини да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Суровите бадеми се смилат на паста.
    2. Към тях се добавят разтопения шоколад, кокосовото брашно, сиропът от агаве и кокосовото масло. Сместа се омесва докато се получи лепкаво тесто.
    3. Оставя се в хладилника за около 1-2 часа, за да стегне.
    4. Оформят се топчета с размер на орех, които се овалват в кокосовите стърготини.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress