Традиционно унгарският гулаш се приготвя от телешко месо, лук, червени чушки и червен пипер. Прави се като яхния, като се предпочита месо от джолан, защото от жилите в джолана яхнията се сгъстява.

Най-добрият начин както вече споменах е да приготвите рецептата за гулаш с телешко месо, но обработката му отнема значително повече време. Аз с толкова време не разполагах и по тази причина сготвих унгарския джолан гулаш със свински джолан и се получи великолепно.

Макар да не се виждат на снимката, поднесох унгарския джолан гулаш с печени на фурна картофи с майонеза. Обикновено унгарците го сервират с варени картофи или качамак.

 Pin It

Унгарски джолан гулаш Recipe

ungarski_djolan_gulash

От sheytanova

Публикувано на : 05/21/2012

    Традиционно унгарският гулаш се приготвя от телешко месо, лук, червени …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Джоланът се обезкостява.
    2. Нарязва на парчета. Осолява се и се поръсва с прясно смлян черен пипер.
    3. Запържва се до златисто в предварително загрелият зехтин.
    4. Добавят се нарязаните на полумесци лук, чесънът и червени чушки и се разбърква.
    5. След като поомекнат зеленчуците се добавя червения пипер и бульона. Вари се около 2 часа на слаб огън. При необходимост се долива още бульон или вода.
    6. Малко преди са се отнеме от огъня се добавят доматеното пюре (не е задължително, в оригиналната рецепта не присъства) и кимиона.
    7. Унгарският джолан гулаш се сервира топъл с картофено пюре, качамак или варени картофи.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress