Писах ви скоро за идеята да направим цяла поредица, заедно с моите приятели от O’live с видео клипчета с полезни съвети за приготвяне не паста.

Днес продължаваме със съветите за варене на паста и по-точно с температурата и количеството вода, в което се вари пастата.

Спагетите и другите видове паста трябва да се варят в обилно количество вода – на всеки 100 грама суха паста трябва да се сложи 1 литър вода и 1 с.л. сол.Тенджерата за паста трябва да е голяма, по възможност с опция за лесно отцеждане.

Дългите типове паста – спагети, лингуини, букатини не трябва да се чупят на 2 или 3, а да се поставят във врящата вода и само след минутка те ще омекнат. Така с помощта на дупчена лъжица можете да ги побутнете в тенджерата и те да се сварят равномерно.

Очаквайте скоро следващите видеа с практически съвети за приготвяне на паста.