Преглъщате ли сладко, когато минете покрай продавачите на гевреци, онези в хартиените чували сутрин рано на път за работа?

Сега можете да приготвите повечко варени гевреци за всички в къщи. Предлагам ви рецепта за варени гевреци със сусам и варени гевреци с розмарин. Ако предпочитате пък класическите – не добавяйте нито розмарин, нито сусам 🙂 Можете да направите и от двата вида на веднъж… Можете също да оформите малки гевречета, които се схрускват буквално на две хапки, можете и да оформите по-големи варени гевреци – както ви допада повече.

Ето и варените гевречета със сусам:

vareni_gevreci_sas_susam

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Питки с нигела

Питки с топящ се кашкавал

Питки със сушени домати и пармезан

Варени гевреци с розмарин или сусам – две рецепти

vareni_gevrezi_s_rozmarin

От sheytanova

Публикувано на : 04/30/2012

    Преглъщате ли сладко, когато минете покрай продавачите на гевреци, онези …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маята се разтваря в затопленото предварително мляко, заедно със солта и захарта. Добавят се брашното, яйцето и маслото.
    2. За варианта на варени гевреци с розмарин се добавя и розмаринът.
    3. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса докато удвои обема си.
    4. След това тестото се разделя на няколко топки, като от всяка топка се оформят фитили, които се навиват като гевреци.
    5. Вече оформените гевреци се оставят още 25-30 минути, след което се пускат един по един във вряща вода, в която има 2 с.л. мед и 1 с.л. захар .
    6. Оставят се сами да изплуват, вадят се и се нареждат в тава, на която предварително е поставена хартия за печене.
    7. За варианта на варени гевреци със сусам се поръсват обилно със сусам.
    8. Пекат се около 20-25 минути на 190 градуса в предварително загряна фурна.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress