Преглъщате ли сладко, когато минете покрай продавачите на гевреци, онези в хартиените чували сутрин рано на път за работа?
Сега можете да приготвите повечко варени гевреци за всички в къщи. Предлагам ви рецепта за варени гевреци със сусам и варени гевреци с розмарин. Ако предпочитате пък класическите – не добавяйте нито розмарин, нито сусам 🙂 Можете да направите и от двата вида на веднъж… Можете също да оформите малки гевречета, които се схрускват буквално на две хапки, можете и да оформите по-големи варени гевреци – както ви допада повече.
Ето и варените гевречета със сусам:
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Питки със сушени домати и пармезан
Варени гевреци с розмарин или сусам - две рецепти

От 04/30/2012
Публикувано на :Преглъщате ли сладко, когато минете покрай продавачите на гевреци, онези …
Необходими продукти
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 4 ч.ч. брашно
- 1 кубче прясна мая
- 2 с.л. захар
- 50 грама чисто масло
- 2 средно големи яйца
- 2 с.л. пчелен мед
- сол
- сусам
- розмарин
Приготвяне
- Маята се разтваря в затопленото предварително мляко, заедно със солта и захарта. Добавят се брашното, яйцето и маслото.
- За варианта на варени гевреци с розмарин се добавя и розмаринът.
- Замесва се меко тесто и се оставя да втаса докато удвои обема си.
- След това тестото се разделя на няколко топки, като от всяка топка се оформят фитили, които се навиват като гевреци.
- Вече оформените гевреци се оставят още 25-30 минути, след което се пускат един по един във вряща вода, в която има 2 с.л. мед и 1 с.л. захар .
- Оставят се сами да изплуват, вадят се и се нареждат в тава, на която предварително е поставена хартия за печене.
- За варианта на варени гевреци със сусам се поръсват обилно със сусам.
- Пекат се около 20-25 минути на 190 градуса в предварително загряна фурна.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!