Простичките неща често са гениалните неща! Точно такъв е случаят с вратните пържоли, които се приготвят от почти всяко семейство по Коледа.

И така – единственото, което ви е необходимо е:

около 1,5 кг тънки свински вратни пържоли без кост

1 малка глава лук

2-3 скилидки чесън

1 ч.л. чубрица

1/2 ч.л. кимион

малко риган

2-3 с.л. зехтин

1 с.л. бяло вино

1 ч.л. сос Уорчестър

черен пипер на вкус

1 щипка червен пипер

1 ч.ч. бульон

Начин на приготвяне:

Всички съставки без месото и бульона се смесват. Всяка от пържолите се топи в сместа и се нареждат една върху друга като помежду им се слага по малко от лука. (Най-отгоре лук не се слага).

вързани-пържоли

Пържолите се завързват с бял конец и се пекат в тавичка с малко бульон на дъното. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 1 час и 10-15 мин. Малко преди да са готови се обръщат.

След като са готови се нарязват на малки хапки и се поднасят със свежа салата.

Вижте още интересни идеи със свинско:

Роле от свински плешка

Свински врат на фурна с бира и зеленчуци

Редено свинско

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Vashata_mesarnica