Щом четете това, означава, че имате страст за готвене или поне търсите нещо интересно и вкусно за хапване. Има рецепти, които са по-сложни за изпълнение, отнемат повече време, необходими са повече техники и продукти и въпреки всичко резултатът не винаги е отличен. Много често мечтаното ястие не се получава от първия път и в допълнение на това като се обърнете на мивката виждате купища съдове – тенджери, загорели тави, тигани със сос и какво ли още не… Дори и ястието да не е перфектно обаче можете да го замаскирате с някой трик. Но едно е сигурно – не искате гостите ви и любимите хора, които сте поканили да виждат купчината мръсни съдове.
Сега Fairy Platinum ви позволява да пробвате колкото рецепти пожелаете, защото със своето 3X действие срещу упоритите мазнини: бързо измиване, дълготрайна пяна и накисващ ефект, измива всички мръсни съдове, които остават след кулинарното ви постижение!
Ще ви предложа и една рецепта на Иван Звездев, която оставя трудно почистващи се съдове, но резултатът от приготвеното ще очарова и най-претенциозното небце. Така че доверете се на Fairy Platinum и да запретваме ръкави!
Но първо няколко допълнителни съвета от Иван Звездев:
„Като професионален майстор-готвач често пъти ми се случва да оставям купчини с мръсни съдове в кухнята. Когато готвя не обичам да се ограничавам в продуктите, които използвам. Затова имам нужда от надежден помощник и добра техника при почистването на съдовете след готвене. Ето няколко практични идеи, които може да следвате в кухнята:
• След като приключите с готвенето, накиснете съдовете с топла вода – така помагате на упоритите мазнини да се измият по-лесно
• Добавете почистващ препарат Fairy и разтъркайте за повече пяна
• Използвайте тел при наистина упоритите петна
Със своето бързо измиване, дълготрайна пяна и накисващ ефект, Fairy е най-добрият помощник в кухнята!“
Болярско вретено

От 06/11/2015
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
- Приготвяне : 40 минути
Щом четете това, означава, че имате страст за готвене или поне търсите …
Необходими продукти
- 2 броя пилешки гърди около 600 грама
- 6 броя сушени домати мариновани
- 4 филии топено сирене
- 8 броя печурки стерилизирани
- 4 броя кисели краставички
- 150 грама бекон нарязан на тънки филии
- сол на вкус
Приготвяне
- Филето се реже на две половинки, всяка половинка се реже в най-дебелата част частично за да се получи по-голямо и еднакво дебело парче.
- Всяко филе се посолява и слага между два пласта домакинско фолио и с чукче се изтънява.
- На дъската за рязане се нареждат 3-4 филии бекон, които леко се покриват, върху тях се поставя изтънено филе, покрива се с филийка сирене, до него се редят филийки печурка, краставички нарязани на ивички и в центъра се реди сушен домат наряза на лентички.
- Оформя се руло увито в бекона, а краищата на филето се притискат и заострят. Ако е нужно може да се затворят и с клечки за зъби.
- Леко се намаслява тава за печене и в нея се редят пилешките вретена. Всяко от тях се слага със затворената част надолу, така че да не се развие бекона.
- Тавата се слага в центъра на предварително затоплена фурна до 200С. Печенето е 20-25 мин. Всяко вретено се реже на цилиндърчета и поднася топло със студено бяло вино Траминер.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!