Напоследък приготвих няколко рецепти, които бяха без месо и други. Не, вегетарианец и още по-малко веган не съм станала, но то време-навреме разнообразявам менюто у дома. Всъщност разнообразието в кухнята (и не само в кухнята) правят живота шарен. аз съм на мнение, че всеки трябва да яде това, обича или поне смята, че е правилно. Не ми харесва обаче, когато някой ми налага какво да ям или по-скоро (по-често ми се случва) какво да не ям. Вярвам, че трябва да уважаваме разнообразието!

Венцислава ми показа салата, която е приготвяла със сурови тиквички. Истината е, че аз не съм ги опитвала сурови.  Идеята ми да ги обработя съвсем леко топлинно дойде от рецептата от ролца с тиквички. Реших да не ги пържа. Казват, че най-голямото количество витамини е в кората – вие преценете дали да белите тиквичките или – не. Предимството на арабския кус кус пред другите сродни е, че се приготвя за броени минути. Аз го приготвям и със супи, салати и основни ястия.Pin It

Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус кус Recipe

prediastie_s_tikvichki_gabi_i_marokanski_kus_kus

От sheytanova

Публикувано на : 10/14/2012

    Напоследък приготвих няколко рецепти, които бяха без месо и други. Не, …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Тиквичките (предварително може да се обелят) се нарязват на кръгчета. Намазват се със съвсем малко с рапично олио и се пекат на оребрен тиган за по-малко от 1 минута всяка страна.
    2. През това време мароканският кус кус (около 5 с.л.) се запарва в същото количество гореща вода.
    3. Губите се нарязват на тънко и се нареждат ветрилообразно с подсолените леко тиквички.
    4. Натрошеното сирене се омесва с мароканския кус кус и се прибавя към предястието.
    5. По желание се прибавят няколко капки балсамико (за овкусяване и декорация).

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress