vino_i_sirene

Може би знаете, миналата година беше създадена Българската Винена Академия – образователна институция в областта на виното, винената култура и образование. Определено вярвам, че подобна ниша у нас имаше и е чудесно, че шепа хора, които са едни от най-добрите винени експерти у нас се събират, за да изграждат винена култура в България! Ако искате да се запишете на курс за дегустация на вино, работа с вино, съчетаване на вино и храна, можете да се обърнете към винената академия.

Мога да ви се похваля, че в четвъртък ще ходя на първия си курс в Българската Винена Академия. Темата на винения курс е „Вино и сирене“ – една тема, която се е превърнала в клише, но в същото време има толкова много тънкости, че нямам търпение да идва четвъртък. Виното и сиренето са два продукта, фундаментални в кухнята, заедно и поотделно. Както солта и пипера. Освен теоретично на курса ще се обогатим и практически – ще дегустираме 7-8 вина вина 🙂

Лектор е Юлия Костадинова, която е главен редактор на сайта DiVino. Ако не сте се записали на курса за вино и сирене, можете да видите на винения форум DiVino.Taste 2012. Обещавам да разказвам за впечатленията си от курса!

Снимка: http://dovedesignsvt.com/

 

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *