Днес времето далеч не е пролетно. Една приятелка във Фейсбук дори се чудеше защо си е преподредила гардероба с пролетни дрехи след като навън си е за дебело яке.

В такива дни се сещам, че и студеното време си има своя чар. Да вземем Коледа – с ароматния коледен хляб, щруделите с ябълки, сушени плодове и канела, греяното вино.

Исках да пресъздам тази уютно атмосфера в кухнята и приготвих една баница с моркови, като добавих канела, какао, индийско орехче и стафиди, та да ми заухае на Коледа.

 Pin It

Вита баница с моркови и стафиди Recipe

vita_baniza_s_morkovi_i_stafidi

От sheytanova

Публикувано на : 05/14/2012

  • Подготовка: 20 минути
  • Приготвяне : 30 минути
  • Готово след: 50 минути

Днес времето далеч не е пролетно. Една приятелка във Фейсбук дори се …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Морковите се настъргват.
  2. Ябълката също се почиства от семките и се настъргва, като след като се настърже леко се изстисква, за да се отстрани сока.
  3. Приготвя се смес от настърганите моркови, ябълка, стафиди, настъргано индийско орехче, канела, какао и 2/3 ч.ч. захар. Останалата захар се оставя за поръсване.
  4. Разстелете корите върху масата. Сложете част от сместа както на снимката, като предварително намаслите с разтопено масло кората. Някои предпочитат да слагат не една, а две кори и така да навиват плънката, но аз предпочитам само 1, макар така да ми остават обикновено по няколко листа кори.
  5. Така всяка кора с плънка се завива на руло и поставяте в кръг в намазнена с масло тава. Поръсва се със захар.
  6. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин. След като се извади от фурната се поръсва леко с вода и се завива с кърпа, за да се задуши.
  7. Може да се сервира както топла, така и студена.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress