Утре е Никулден и ви предлагам една рецепта с телешко, в която има риба, но основното все пак си остава месото. И то не какво да е, а телешко бонфиле! Ако обичате риба, но повече харесвате телешко – тази рецепта за витело тонато е за вас! На практика това е запечено телешко бонфиле, което е нарязано на тънки шайби и отгоре е полято с майонезен сос с риба тон.

Витело тонато можете да го поднесете като предястие, а защо не и като основно ястие – то е достатъчно питателно. В Пемонте, където е родината на витело тонато-то, ястието се сервира основно през лятото и винаги студено.

Телешко бонфиле на разумна цена се продава във Вашата месарница – правят и безплатни доставки до дома!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgVashata_mesarnica

Вижте още:

Зелена салата с риба тон и царевица

Паста с риба тон на фурна

Салата с китайско зеле, риба тон и соев сос kikkomanPin It

Витело тонато (или телешко с рибен сос)

vitelo_tonato

От sheytanova

Публикувано на : 12/05/2013

  • Брой / порции: 4-5 порции

Утре е Никулден и ви предлагам една рецепта с телешко, в която има риба, но …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Телешкото бонфиле се разрязва на две, осолява се, обтрива се с черен пипер и се завързва на няколко места с бял конец, за да може да запази формата си при обработката.
  2. 2 с.л. зехтин се загряват и месото се оставя да се запече до златисто от всички страни.
  3. Добавят се лукът и чесънът и се оставят докато поомекнат. Прибавя се вермутът (или виното) и се оставя да изври.
  4. След като изври сосът, месото се слага в тавичка (с незалешващо покритие или върху хартия за печене) и се запича още около 10-15 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
  5. Изважда се и се оставя да изстине.
  6. През това време се приготвя рибния сос. Жълтъците и горчицата се разбиват с миксер, като на тънка струйка се добавя зехтина (150 мл). Разбира се добре и след това се прибавя рибата тон, като аз лично също я разбивам с миксера, за да стане сосът по-гладък. По желание се добавя още сол и черен пипер.
  7. Телешкото бон филе след като е напълно изстинало се нарязва на тънки филийки и се поднася отгоре с рибния сос.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress