Бира с вурстчета си е немска класика. За някои това обаче по-скоро може да звучи като мезе. За това аз реших да приготвя тази немска рецепта, в която освен вурстчета се добавя лук, чушки и яйце. Спокойно, това ястие също върви с бира. 🙂
Ако не намерите точно вурстчета, заменете ги с някоя по-тънка наденица нашенска. Моят съвет е, ако купувате наденица първо да я изпечете на тигана и после да я нарежете на парчета. В противен случай рискувате пълнежът на наденицата да се разпадне.
Pin It
Вурстчета със зелени чушки и яйца на тиган

От 11/07/2012
Публикувано на :Бира с вурстчета си е немска класика. За някои това обаче по-скоро може да …
Необходими продукти
Приготвяне
- Вурстчетата се запичат на тефлонов тиган, докато добият приятен загар.
- После се изваждат и в мазнината, която е останала се слагат лука и чушките. Задушават се докато поомекнат. Подправят се със сол и черен пипер.
- Вурстчетата се връщат обратно в тигана и се чукват яйцата на най-отгоре. Ястието се покрива с капак, докато яйцата са готови.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Вили, я кажи от къде купуваш вурстчетата?
Само до преди няколко дни имаше един щанд в Халите и продаваха, но го затвориха. Онзи ден търсих пак и пак в Халите намерих тънка наденичка, пилешка, мисля, че с нея също много добре ще станат.
Вурстчета има в Лидъл
Също така, бирата трябва да е Hefe- Weizen 🙂
Хе, хе! Мерси, Иво!