Бира с вурстчета си е немска класика. За някои това обаче по-скоро може да звучи като мезе. За това аз реших да приготвя тази немска рецепта, в която освен вурстчета се добавя лук, чушки и яйце. Спокойно, това ястие също върви с бира. 🙂

Ако не намерите точно вурстчета, заменете ги с някоя по-тънка наденица нашенска. Моят съвет е, ако купувате наденица първо да я изпечете на тигана и после да я нарежете на парчета. В противен случай рискувате пълнежът на наденицата да се разпадне.

 Pin It

Вурстчета със зелени чушки и яйца на тиган

vurstcheta_sas_zeleni_chushki_i_yaiza

От sheytanova

Публикувано на : 11/07/2012

    Бира с вурстчета си е немска класика. За някои това обаче по-скоро може да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Вурстчетата се запичат на тефлонов тиган, докато добият приятен загар.
    2. После се изваждат и в мазнината, която е останала се слагат лука и чушките. Задушават се докато поомекнат. Подправят се със сол и черен пипер.
    3. Вурстчетата се връщат обратно в тигана и се чукват яйцата на най-отгоре. Ястието се покрива с капак, докато яйцата са готови.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress