Една от емблематичните за Виена рецепти е виенският шницел. Когато отидете в Австрийската столица навсякъде ще ви сервират шницелът по Виенски с картофена салата.Какво ще се случи обаче, ако картофите бъдат част от шницела, ето какво – виенски шницел с картофи 🙂
Рецептата за виенските шницели с картофи е изключително икономична – необходими са ви не повече от 200-250 грама кайма.
Вижте още:
Карета по шуменски върху джиджи папа
Свински карета с пармезанова коричка
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Wiener schnitzel mit kartoffeln - Виенски шницел с картофи

От 05/02/2012
Публикувано на :- Подготовка: 20 минути
- Приготвяне : 30 минути
- Готово след: 50 минути
Една от емблематичните за Виена рецепти е виенският шницел. Когато …
Необходими продукти
- 250 грама кайма смес
- 3 средно големи картофа
- 3 яйца
- 1/2 ч.ч. брашно
- 1 глава едър лук
- 1 с.л. чубрица
- 2 с.л. прясно нарязан копър
- 2 с.л. ситно нарязах пресен магданоз
- 1/2 с.л. кимион
- чер пипер
- сол
- галета за овалване
- олио за пържене
Приготвяне
- Картофите и лукът се настъргват на ренде и се смесват заедно с каймата, подправките, солта, брашното и едното яйце.
- Сместа се размесва добре като отгоре се поръсва с 1-2 лъжици галета.
- Оставя се сместа да престои поне 2 часа, за да поеме аромата на подправките.
- Поднасят се със зелена или друга подходяща салата и чаша червено вино.
- Оформят се шницели, които се потапят първо в разбито яйце, а после в галета и се пържат в силно нагорещено олио.
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!