Една от емблематичните за Виена рецепти е виенският шницел. Когато отидете в Австрийската столица навсякъде ще ви сервират шницелът по Виенски с картофена салата.Какво ще се случи обаче, ако картофите бъдат част от шницела, ето какво – виенски шницел с картофи 🙂

Рецептата за виенските шницели с картофи е изключително икономична – необходими са ви не повече от 200-250 грама кайма.

Вижте още:

Свински шницел с картофи

Карета по шуменски върху джиджи папа

Свински карета с пармезанова коричка

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Wiener schnitzel mit kartoffeln – Виенски шницел с картофи

viesnki_shnizel

От sheytanova

Публикувано на : 05/02/2012

  • Подготовка: 20 минути
  • Приготвяне : 30 минути
  • Готово след: 50 минути

Една от емблематичните за Виена рецепти е виенският шницел. Когато …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Картофите и лукът се настъргват на ренде и се смесват заедно с каймата, подправките, солта, брашното и едното яйце.
  2. Сместа се размесва добре като отгоре се поръсва с 1-2 лъжици галета.
  3. Оставя се сместа да престои поне 2 часа, за да поеме аромата на подправките.
  4. Поднасят се със зелена или друга подходяща салата и чаша червено вино.
  5. Оформят се шницели, които се потапят първо в разбито яйце, а после в галета и се пържат в силно нагорещено олио.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress