Натуралният ябълков естествено мътен оцет се прави от чист ябълков сок, а не от концентрат. Всички полезни вещества от ябълките преминават в оцета. А в ползата от ябълките всички сме убедени.  🙂

Как се прави ябълков оцет?

Хубавият ябълков оцет се получава чрез ферментация на ябълковото вино. Получен е естествено, без термична обработка, нефилтриран, непастьоризиран. Той е естествено мътен. Той е мътен, защото оцетната „майка“ е в него. Подобен оцет можете да закупите от тук.

За разлика от бистрия, органичният ябълков оцет е светло жълто-кафяв на цвят и има тъмна, мътна утайка. Задължително преди употреба трябва да се разклати. Всички други видове оцет се използват главно за готвене, докато натуралния мътен ябълков оцет служи и за здравословни цели.

С какво ябълковият оцет е полезен?

Хипократ е казал, че ябълковият оцет служи за тонизиране на организма. Други източници го посочват като панацея.Ябълковият оцет е богат на калий, което обяснява популярната народна рецепта за контролиране на кръвното налягане – вода с мед и ябълков оцет. Освен това хората използват натуралният ябълков оцет при инфекции, артрит, умора, остеопороза, холестерол. Народната медицина го използва при главоболие, подобряване на храносмилането и метаболизма, и други.

Ябълковият натурален мътен оцет не е лекарство, а е хранителен продукт с лек, приятен аромат.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
2 отговори
  • sheytanova
   sheytanova says:

   Здравейте! Информацията не е преписана дословно от никъде и в този смисъл не виждам нищо некоректно. Преди да бъде написана са изчетени много източници и така някои от основните факти за ябълковия оцет са събрани в един пост. Поздрави! Виолета

   Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *