Натуралният ябълков естествено мътен оцет се прави от чист ябълков сок, а не от концентрат. Всички полезни вещества от ябълките преминават в оцета. А в ползата от ябълките всички сме убедени.  🙂

Как се прави ябълков оцет?

Хубавият ябълков оцет се получава чрез ферментация на ябълковото вино. Получен е естествено, без термична обработка, нефилтриран, непастьоризиран. Той е естествено мътен. Той е мътен, защото оцетната „майка“ е в него. Подобен оцет можете да закупите от тук.

За разлика от бистрия, органичният ябълков оцет е светло жълто-кафяв на цвят и има тъмна, мътна утайка. Задължително преди употреба трябва да се разклати. Всички други видове оцет се използват главно за готвене, докато натуралния мътен ябълков оцет служи и за здравословни цели.

С какво ябълковият оцет е полезен?

Хипократ е казал, че ябълковият оцет служи за тонизиране на организма. Други източници го посочват като панацея.Ябълковият оцет е богат на калий, което обяснява популярната народна рецепта за контролиране на кръвното налягане – вода с мед и ябълков оцет. Освен това хората използват натуралният ябълков оцет при инфекции, артрит, умора, остеопороза, холестерол. Народната медицина го използва при главоболие, подобряване на храносмилането и метаболизма, и други.

Ябълковият натурален мътен оцет не е лекарство, а е хранителен продукт с лек, приятен аромат.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
2 отговори
    • sheytanova
      sheytanova says:

      Здравейте! Информацията не е преписана дословно от никъде и в този смисъл не виждам нищо некоректно. Преди да бъде написана са изчетени много източници и така някои от основните факти за ябълковия оцет са събрани в един пост. Поздрави! Виолета

      Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият отговор на Ябълков оцет Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *