Ябълки има целогодишно и за това няма сезон за този сладкиш с ябълки. Освен ароматът на ябълките, в този пудинг с ябълки ще усетите нежен цитрусов аромат на мандарина. Мандарините в рецептата могат да бъдат заменени с портокали.

Традиционно ябълките се съчетават много успешно с канела, индийско орехче и въобще всички подправки, които използваме по Коледа. Аз реших да изляза от тази рамка и за ябълковия пудинг използвах бурбонска ванилова захар. Тази бурбонска ванилова захар се прави от истинска бурбонска орхидея и има много приятен аромат. Можете да използвате ваниловата захар в рецептите си за всякакви видове пудинги, торти, сладкиши, кремове, сладоледени напитки.

Вижте още:

Кокосов тапиока крем с печени дюли

Леден веган десерт със сини сливи

Пана кота със смокини

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Ябълков пудинг със сметана и орехи

yabalkov_pudding_sas_smetana_i_orehi

От sheytanova

Публикувано на : 03/29/2013

  • Брой / порции: 3 порции

Ябълки има целогодишно и за това няма сезон за този сладкиш с ябълки. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Настърганите ябълки се слагат заедно с водата и захарта да заврат и да омекнат. Оставят се около 10 минути, разбъркват се периодично. Добавя се амаретото.
  2. Преди да се отнемат от котлона се добавя бурбоснката ванилова захар.
  3. Сместа се разпределя купички и се оставя да се охлади.
    Yabalkov_pudding
  4. Сметаната се разбива и се шприцова върху ябълковата смес.
  5. Поръсва се с орехи.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress