През летните месеци ягодите са най-вкусни, сочни, ароматни, макар вече целогодишно да можем да ги намерим. Аз открих сезона на ягодите тази година с една рецепта за крем супа от тиквички с ягоди и сега ще приготвя първият десерт за тази година с ароматния плод.

Сладкарите боготворят ягодите, не само заради богатия им вкус, но и заради естетическите им качества. Плодът предава завършек на десерта, прави го по-изкусителен и съблазнителен.

desert_yagodi

Идеята за аранжировката на десерта е от списание Меню.Pin It

Ягодова корона с извара и шоколад Recipe

yagodova_korona_s_izvara_i_shokolad

От sheytanova

Публикувано на : 05/11/2012

  • Брой / порции: 2 Servings
  • Подготовка: 15 минути

През летните месеци ягодите са най-вкусни, сочни, ароматни, макар вече …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Изварата се омесва добре заедно със сметаната, пудрата захар, шоколада и коантро-то.
  2. Сместа се изсипва по средата на десертните чинии.
  3. Ягодите се измиват добре и подсушават.
  4. Почистват се от дръжките, като се срязват по диагонал, след което се срязват на 2 през връхчето, за да могат да стоят прави в чинията.
  5. Нареждат се в кръг около сместа, която приготвихме по-рано в чинията. Сърцевината се оставя към ръба на чинията.
  6. Декорира се с балсамова редукция със смокини. Поднася се веднага.
    yagodov_desert

WordPress Recipe Plugin by ReciPress