През летните месеци ягодите са най-вкусни, сочни, ароматни, макар вече целогодишно да можем да ги намерим. Аз открих сезона на ягодите тази година с една рецепта за крем супа от тиквички с ягоди и сега ще приготвя първият десерт за тази година с ароматния плод.
Сладкарите боготворят ягодите, не само заради богатия им вкус, но и заради естетическите им качества. Плодът предава завършек на десерта, прави го по-изкусителен и съблазнителен.
Идеята за аранжировката на десерта е от списание Меню.
Pin ItЯгодова корона с извара и шоколад Recipe

От 05/11/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2 Servings
- Подготовка: 15 минути
През летните месеци ягодите са най-вкусни, сочни, ароматни, макар вече …
Необходими продукти
- 15-20 едри ягоди
- 10 с.л. извара
- 4 с.л. пудра захар
- 3-4 с.л. готварска сметана
- 40 грама млечен шоколад нарязан на парченца може да се замени с шоколадов чипс
- 1 ч.л. коантро
- балсамова редукция със смокини
Приготвяне
- Изварата се омесва добре заедно със сметаната, пудрата захар, шоколада и коантро-то.
- Сместа се изсипва по средата на десертните чинии.
- Ягодите се измиват добре и подсушават.
- Почистват се от дръжките, като се срязват по диагонал, след което се срязват на 2 през връхчето, за да могат да стоят прави в чинията.
- Нареждат се в кръг около сместа, която приготвихме по-рано в чинията. Сърцевината се оставя към ръба на чинията.
- Декорира се с балсамова редукция със смокини. Поднася се веднага.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!