Сладкиш без брашно! Звучи любопитно, нали? Странно, но факт!

Както вече ви казах вече открих сезона на сладкишите с ягоди и още миналата седмица приготвих малка торта с ягоди и бял шоколад. Ягоди с шоколад си е класика! Независимо дали шоколадът е бял, млечен или натурален. За още по-наситен аромат на ягоди, прибавих и малко ягодов ликьор в шоколадовия ганаш, който шприцовах върху сладкиша без брашно.

Продуктите за рецептата са за сладкиш, който се приготвя в малка тава с диаметър 18 см. Ако вие приготвяте тортата с ягоди в по-голяма тава, сложете двойно по-голямо количеството от продуктите.

Вижте също:

Американски сладкищ с малини

Следобеден сладкиш “Меланж” с физалис

Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Ягодово-шоколадов сладкиш без брашно

yagodovo_shokoladov_sladkish_bez_brashno

От sheytanova

Публикувано на : 03/20/2013

  • Брой / порции: 6 парчета

Сладкиш без брашно! Звучи любопитно, нали? Странно, но факт!

Както вече …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. 80 грама от шоколада, заедно с маслото се стопяват в микроволновата фурна на ниска температура. Периодично се разбърква.
  2. Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта и се прибавят към шоколадовата смес.
  3. Белтъците трябва да бъдат в идеално чист съд (без никаква мазнина и вода). Бъркалките на миксера също трябва да са абсолютно чисти.
  4. Към белтъците се прибавя солта и лимонената киселина. Разбиват се на сняг.
  5. Половината от разбитите белтъци се добавят към шоколадовата смес. Разбъркват се внимателно, за да запази въздухът от белтъците. Добавя се и пресятото какао.
  6. След това се добавят останалите белтъци.
  7. Формата, в която ще се пече сладкишът трябва да бъде намазана с масло.
  8. Сладкишът без брашно се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса около 17-18 минути.
  9. Сметаната се кипва и след това към нея се добавя нарязания на ситно останал шоколад (100 грама). Разбърква се докато шоколадът се стопи. Прибавя се ягодовия ликьор. След като сместа за ганаша се охлади, се оставя в хладилника за 2-3 часа.
  10. След това сместа се разбива с миксер, докато стане пухкава.
    shokoladov_ganash
  11. Ягодите се нарязват на малки парчета и се слагат в средата на сладкиша.
  12. Ганашът се шприцова върху ръбовете на сладкиша.
    sladkish_bez_brashno

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress