Яхнията от кокошка се приготвя по много сходен начин на пилешката яхния. Разликата е, че месото от кокошка трябва да се вари повече от пилешкото, защото е по-жилаво. Яхнията от кокошка ще ви напомни за бабините манджички, които като малки много от нас са яли. Правя я точно по бабешки – сгъстявам я с малко брашно, с червен пипер. Можете да оставите малко повече сосче по желание, ако искате да си го отопите с прясно изпечена домашна питка. Това е ваше решение.
Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата на мерудия.бг
Вижте още:
Яхния от кокошка

От 04/03/2014
Публикувано на :Яхнията от кокошка се приготвя по много сходен начин на пилешката яхния. …
Необходими продукти
- 1 брой кокошка
- 2-3 глави лук стар
- 2-3 моркова
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 с.л. чубрица
- 2 домата
- 1 с.л. гъсто доматено пюре
- 1 с.л. червен пипер
- 2-3 с.л. брашно
- магданоз
- морска сол
- черен пипер на вкус
- 2-3 с.л. олио
- 2-3 ч.ч. бульон по желание
Приготвяне
- Кокошката се нарязва на порции и се вари в подсолена вода до готовност.
- Лукът се задушава в сгорещеното олио. Прибавят се нарязаните картофи и чушки и се объркват. Добавя се червения пипер и брашното и се бърка в продължение на около 20 секунди.
- Добавят се 2 ч.ч. вода (или бульон) и се оставя зеленчуците да се посварят, а водата да се редуцира. Прибавя се сол. Прибавят се настърганите домати, доматеното пюре, месото и подправките. Оставя се да се вари още около 15 минути.
- При поднасянето можете да поръсите със ситно нарязан магданоз или пресен лук.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!