Яхнията от кокошка се приготвя по много сходен начин на пилешката яхния. Разликата е, че месото от кокошка трябва да се вари повече от пилешкото, защото е по-жилаво. Яхнията от кокошка ще ви напомни за бабините манджички, които като малки много от нас са яли. Правя я точно по бабешки – сгъстявам я с малко брашно, с червен пипер. Можете да оставите малко повече сосче по желание, ако искате да си го отопите с прясно изпечена домашна питка. Това е ваше решение.

Не забравяйте да харесате Фейсбук страницата на мерудия.бг

Вижте още:

Мексиканска яхния

Постна боб яхния

Яхния от грах

Яхния от зелен боб

Яхния от нахут

Яхния от кокошка

yahnia-ot-kokoshka

От sheytanova

Публикувано на : 04/03/2014

    Яхнията от кокошка се приготвя по много сходен начин на пилешката яхния. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Кокошката се нарязва на порции и се вари в подсолена вода до готовност.
    2. Лукът се задушава в сгорещеното олио. Прибавят се нарязаните картофи и чушки и се объркват. Добавя се червения пипер и брашното и се бърка в продължение на около 20 секунди.
    3. Добавят се 2 ч.ч. вода (или бульон) и се оставя зеленчуците да се посварят, а водата да се редуцира. Прибавя се сол. Прибавят се настърганите домати, доматеното пюре, месото и подправките. Оставя се да се вари още около 15 минути.
    4. При поднасянето можете да поръсите със ситно нарязан магданоз или пресен лук.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress