Поредното ми предложение към постещите и тези, които по принцип предпочитат безместните основни ястия. На пръв поглед яхнията може да ви заприлича на бобената и това е така. Разликата е, че в тази рецепта използвах консервиран нахут и по този начин си спестих до голяма степен времето от варенето.

Нахутът доста често се използва в египетската и като цяло в близкоизточната кухня.

 Pin It

Яхния от нахут

яхния от нахут

От sheytanova

Публикувано на : 12/15/2012

    Поредното ми предложение към постещите и тези, които по принцип …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Лукът и чесънът се запържват в зехтина. Прибавя се нахута и черния пипер.
    2. Добавя се желаното количество вода (според желаната гъстота на яхнията).
    3. Оставя с да заври и се добавят подправките и доматеното пюре.
    4. Вари се още 20-25 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress