В последно време се използва все повече рапично олио. Биологичното рапично олио се извлича чрез студено пресоване от семенцата на био рапицата. Рапичното олио е филтрирано и е обработено без „химикали“. Рапицата е биосуровина отглеждана далеч от трафика, без наторяване с минерални торове и пестициди. Рапицата не е генномодифицирана и семената не са третирани с химикали.

За какво се използва био рапичното олио

Био рапичното олио е богат източник на витамин Е, омега 3, 6 и 9 мастни киселини и са запазени са хранителните свойства на суровината. Рапичното олио намалява лошия холестерол. Рапичното олио няма отявлен силен аромат и може да се съчетае с други аромати. Освен цялостно здравословно влияние върху организма, рапичното олио оказва благоприятно влияние върху косата, ноктите и кожата на човек.

Рапичното олио служи за овкусяване на салати, за дресинг, като добавка към готовото ястие, но не по-вече от супена лъжица дневно. Рапичното био олио се използва само за директна консумация в сурово състояние. Не търпи загряване и пържене. Съхранява се на тъмно и студено.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Слънчогледово олио Хармоника

Всичко за сиропа от агаве

Вреден ли е натриевият глутамат?Pin It