Преди да са ни погнали адските жеги ви предлагам не толкова леко, но пък изключително богато на аромати ястие. Рецептата се приготвя бързо и ви дава още една идея за арабските питки, в които мислехте да свиете по един домашен дюнер.
Арабски питки можете да намерите в повечето места, където приготвят арабска храна, продават ги обикновено по 10 – има по-малки и по-големи. Също така, даже на по-ниска цена, можете да си ги купите от някои от арабските магазини на женския пазар. Един от любимите ми магазини, когато става въпрос за арабски стоки е Дубайска шатра – намира се на ул. Цар Симеон 104 в София. Тук можете да видите едно клипче, на което са показани част от продуктите, които се продават в магазина. Ако го посетите просто ще се почувствате все едно сте в Ориента. Вълшебно!
Pin ItЗадушена кладница с пресен лук и карначе върху арабска питка Recipe

От 06/06/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 4 Servings
- Подготовка: 10 минути
- Приготвяне : 35 минути
- Готово след: 45 минути
Преди да са ни погнали адските жеги ви предлагам не толкова леко, но пък …
Необходими продукти
- 4 карначета
- 500 грама кладница
- 5 броя арабски питки
- 3-4 стръка пресен лук
- 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
- 1 щипка сух магданоз
- сол
- 2 с.л. зехтин
Приготвяне
- Кладницата се измива и се нарязва на парченца.
- Поставя се в загрят тиган с 2 с.л. олио и се задушава около 10-12 минути. Осолява се и периодично се разбърква.
- След като омекне добре се добавят нарязания пресен лук, магданоза и черния пипер. Оставя се на котлона докато сосът, който е пуснала гъбата се редуцира максимално.
- През това време карначетата се запичат на оребрен тиган.
- Задушената гъба се поднася върху арабска питка с карначе. Готово!
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Beginner
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!