Италианското значение на контадино е фермер. В този смисъл в рецептите „контадино“ били те със заешко, пилешко или постни можем да сложим зеленчуците, които се произвеждат в една италианска ферма.
Типичното обаче, което забелязах за ястията „контадино“ е, че на Ботуша в повечето случаи слагат и сушени домати. За това и аз към пресните картофи, морковите, белучката и чесъна към заешкото добавих и сушени домати. За да се получи една истинска италианска рецепта за заешко контадино.
Искам да направя уговорката, че заешкото, което приготвих е от питомен заех. Ако приготвяте дивеч или див заек, подготовката на самото месо трябва да е по-дълга и по-различна.
Вижте още една рецепта за заешко тук.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Заешко контадино Recipe

От 05/14/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 Servings
- Приготвяне : 2 часа 30 минути
Италианското значение на контадино е фермер. В този смисъл в рецептите …
Необходими продукти
- 1 средно голям заек
- 750-800 грама пресни дребни картофи
- 2-3 моркова
- 30-40 грама сушени домати мариновани в зехтин
- 4-5 скилидки чесън
- 12-15 глави белучка
- 2-3 с.л. зехтин
- 1 ч.л. мащерка
- 1 с.л. магданоз
- 1 ч.л. естрагон
- около 10 бял пипер зърна
- около 10 черен пипер зърна
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 листа дафинов лист
Приготвяне
- Заешкото месо се почиства и нарязва на порции. Месото се шпикова с морков, чесън и черен пипер. Порциите се посоляват и поставят в тава.
- Поръсва се с естрагон и малки клонки мащерка. Добавя се бял и черен пипер на зърна и дафинов лист и нарязан на ситно чесън.
- Поръсва се с червен пипер и нарязан магданоз. Полива се със зехтин. В тавата се налива зеленчуковия бульон като се внимава подправките да не се отмият.
- Заешкото месо се пече покрито с фолио или под капак около 1 час и половина на 160 градуса.
- След което се добавят зеленчуците и се пече допълнително 35 минути с фолио и още половин час без капак / фолио.
- Оставя се картофите и заешкото да се запекат добре.
- Сервира се топло с подходящо вино, например охладено каберне.
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!