Италианското значение на контадино е фермер. В този смисъл в рецептите „контадино“ били те със заешко, пилешко или постни можем да сложим зеленчуците, които се произвеждат в една италианска ферма.

Типичното обаче, което забелязах за ястията „контадино“ е, че на Ботуша в повечето случаи слагат и сушени домати. За това и аз към пресните картофи, морковите, белучката и чесъна към заешкото добавих и сушени домати. За да се получи една истинска италианска рецепта за заешко контадино.

Искам да направя уговорката, че заешкото, което приготвих е от питомен заех. Ако приготвяте дивеч или див заек, подготовката на самото месо трябва да е по-дълга и по-различна.

Вижте още една рецепта за заешко тук.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Заешко контадино Recipe

zaeshko_kontadino_s_presni_kartofi

От sheytanova

Публикувано на : 05/14/2012

  • Брой / порции: 3-4 Servings
  • Приготвяне : 2 часа 30 минути

Италианското значение на контадино е фермер. В този смисъл в рецептите …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Заешкото месо се почиства и нарязва на порции. Месото се шпикова с морков, чесън и черен пипер. Порциите се посоляват и поставят в тава.
  2. Поръсва се с естрагон и малки клонки мащерка. Добавя се бял и черен пипер на зърна и дафинов лист и нарязан на ситно чесън.
  3. Поръсва се с червен пипер и нарязан магданоз. Полива се със зехтин. В тавата се налива зеленчуковия бульон като се внимава подправките да не се отмият.
  4. Заешкото месо се пече покрито с фолио или под капак около 1 час и половина на 160 градуса.
  5. След което се добавят зеленчуците и се пече допълнително 35 минути с фолио и още половин час без капак / фолио.
  6. Оставя се картофите и заешкото да се запекат добре.
  7. Сервира се топло с подходящо вино, например охладено каберне.
    zaeshko_kontadino_s_presni_kartofi

WordPress Recipe Plugin by ReciPress