Макар да съм готвила заешко на няколко пъти, не знам защо не ми е страст. За това ви предлагам една изпитана рецепта на един мой приятел – Теодор, който приготвя заешкото месо на скара и (забележете) то става крехко и сочно!

Според Теодор, много хора не приготвят заешко, защото ставало бавно, трудно, но за него (и за мен) най-трудно е обезкостяваното на месото. За целта той използва месото от гърдите и корема (който е по-мазен).

Снимки: Т. Владов – личен архив

 Pin It

Заешко на скара – изпитана рецепта Recipe

zaeshko_na_skara

От sheytanova

Публикувано на : 09/20/2012

    Макар да съм готвила заешко на няколко пъти, не знам защо не ми е страст. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Всички подправки се сместват с горчицата и месото се намазва със сместа.
    2. Оставя се да престои поне 15-20 минути в хладилник, за да може месото да поеме от ароматите на подправките.
    3. Пече се на загряна предварително скара.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress