zaeshko_na_skara

Макар да съм готвила заешко на няколко пъти, не знам защо не ми е страст. За това ви предлагам една изпитана рецепта на един мой приятел – Теодор, който приготвя заешкото месо на скара и (забележете) то става крехко и сочно!

Според Теодор, много хора не приготвят заешко, защото ставало бавно, трудно, но за него (и за мен) най-трудно е обезкостяваното на месото. За целта той използва месото от гърдите и корема (който е по-мазен).

Снимки: Т. Владов – личен архив

 

Pin It

Заешко на скара – изпитана рецепта Recipe

zaeshko_na_skara

От sheytanova Публикувано на : 09/20/2012

    Макар да съм готвила заешко на няколко пъти, не знам защо не ми е страст. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Всички подправки се сместват с горчицата и месото се намазва със сместа.
    2. Оставя се да престои поне 15-20 минути в хладилник, за да може месото да поеме от ароматите на подправките.
    3. Пече се на загряна предварително скара.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      1 отговор
      1. Вили Димова
        Вили Димова says:

        В моето семейство много обичаме заешко месо. Приготвям го по всякакъв начин. Пекла съм филенца и бутчета на скара, но така – цяло зайче – признавам си – не съм. И сега ще опитам. Благодаря за идеята!

        Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият отговор на Анонимен Отказ

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *