И след цяла поредица от рецепти с риба за Никулден, идва ред да се завърна към любимото ми заешко месо! За мнозина заешкото е сложно за приготвяне, но с тази рецепта за заешко ще видите, че не е точно така. Единстеното по-пипкаво е да обезкостите заека и по-точно за тази рецепта със заешко ще ни трябва гръбчето на заека. Можете да помолите във вашата месарница да обезкостят заека вместо вас. Това което можете да направите е да помолите бутчетата да ви ги дадат с костта, а да гръбчето – обезкостено. Аз точно така направих и скоро ще ви покажа какво направих със заешките бутчета.
И така да се захващаме за работа!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Заешко на скара – изпитана рецепта
Pin It
Заешко роле със сушени домати

От 12/08/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 порции
- Подготовка: 15 минути
- Приготвяне : 60 минути
- Готово след: 1 час 15 минути
И след цяла поредица от рецепти с риба за Никулден, идва ред да се завърна …
Необходими продукти
- 1 заешко гръбче обезкостено, около 400 грама
- 4 яйца
- 1 шепа сушени домати
- 1 с.л. сушени зеленчуци микс
- 5 с.л. олио от гроздови семена
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Заешкото месо се осолява, поръсва се с черен пипер и се начуква добре.
- Сушените домати (1 шепа) се накисват във вряла вода няколко часа предварително, изваждат се, отцеждат се и се нарязват на ситно.
- Яйцата (4 броя) се изпържват в 2 с.л. олио от гроздови семки, осоляват се и към тях се прибавят нарязаните на ситно сушени домати и сушените зеленчуци. Разбъркват се добре.
- Бърканите яйце се разстилат равномерно върху заешкото месо и се навива на руло. Завързва се на няколко места с бял памучен конец, за да запази формата си.
- Заешкото роле за запържва в останалото загрято олио от гроздови семки (3 с.л.) от всички страни до златисто.
- След това се премества в тавичка се незалепващо покритие и се запича още около 40 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!