И след цяла поредица от рецепти с риба за Никулден, идва ред да се завърна към любимото ми заешко месо! За мнозина заешкото е сложно за приготвяне, но с тази рецепта за заешко ще видите, че не е точно така. Единстеното по-пипкаво е да обезкостите заека и по-точно за тази рецепта със заешко ще ни трябва гръбчето на заека. Можете да помолите във вашата месарница да обезкостят заека вместо вас. Това което можете да направите е да помолите бутчетата да ви ги дадат с костта, а да гръбчето – обезкостено. Аз точно така направих и скоро ще ви покажа какво направих със заешките бутчета.

И така да се захващаме за работа!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Заек в гювеч с вино и бира

Заешко контадино

Заешко на скара – изпитана рецепта

 Pin It

Заешко роле със сушени домати

zaeshko_role_sas_susheni_domati

От sheytanova

Публикувано на : 12/08/2013

  • Брой / порции: 2-3 порции
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 60 минути
  • Готово след: 1 час 15 минути

И след цяла поредица от рецепти с риба за Никулден, идва ред да се завърна …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Заешкото месо се осолява, поръсва се с черен пипер и се начуква добре.
  2. Сушените домати (1 шепа) се накисват във вряла вода няколко часа предварително, изваждат се, отцеждат се и се нарязват на ситно.
  3. Яйцата (4 броя) се изпържват в 2 с.л. олио от гроздови семки, осоляват се и към тях се прибавят нарязаните на ситно сушени домати и сушените зеленчуци. Разбъркват се добре.
  4. Бърканите яйце се разстилат равномерно върху заешкото месо и се навива на руло. Завързва се на няколко места с бял памучен конец, за да запази формата си.
  5. Заешкото роле за запържва в останалото загрято олио от гроздови семки (3 с.л.) от всички страни до златисто.
  6. След това се премества в тавичка се незалепващо покритие и се запича още около 40 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress