Последният път, когато опитах камамбер беше на The Secret Dinner, което беше организирано от LIDL. Там камамберът беше запечен с плодове, но аз реших да приготвя френското сирене с прошуто, а за аромат добавих малко черен пипер и чесън. И прошутото, и камамбера, които използвах са от LIDL.
Сиренето камамбер по принцип е доста меко и не му трябва много време да се запича, за да се разтопи. Когато го сервирате, най-добре е да го поднесете с някакъв хляб с хрупкава коричка. Запеченият камамбер просто си плаче за една франзела.
По-долу можете да видите стъпка по стъпка как са си запечете камамбер. Ще ви отнеме не повече от 25 минути, а накрая ще имате прекрасно елегантно предястие с френско сирене.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Запечен камембер с прошуто

От 03/20/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 1 пита камембер
Последният път, когато опитах камамбер беше на The Secret Dinner, което беше …
Необходими продукти
- 1 пита камамбер
- 4-5 слайса прошуто (около 80 грама)
- 1-2 скилидки чесън
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Вземете питата с камамбер и отстранете опаковката.
- Върху хартия за печене се слагат 2-3 парчета прошуто и върху него се слага питата камамбер. Правят се разрези както на снимката с нож.
- В разрезите се слагат малки парченца чесън. Поръсва се с черен пипер.
- Отгоре се слага останалото прошуто и питата се прехвърля в дървения капак, в който се продава камамбера. Най-добре е когато запичате камамбер да купувате сирене именно в дървена кутия, в противен случай ще ви е по-трудно да го запечете.
- Сиренето се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 20 минути или докато сиренето се разтопи. Прошутото отгоре ще стане хрупкаво като чипс.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!