Последният път, когато опитах камамбер беше на The Secret Dinner, което беше организирано от LIDL. Там камамберът беше запечен с плодове, но аз реших да приготвя френското сирене с прошуто, а за аромат добавих малко черен пипер и чесън. И прошутото, и камамбера, които използвах са от LIDL.

Сиренето камамбер по принцип е доста меко и не му трябва много време да се запича, за да се разтопи. Когато го сервирате, най-добре е да го поднесете с някакъв хляб с хрупкава коричка. Запеченият камамбер просто си плаче за една франзела.

По-долу можете да видите стъпка по стъпка как са си запечете камамбер. Ще ви отнеме не повече от 25 минути, а накрая ще имате прекрасно елегантно предястие с френско сирене.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 Pin It

Запечен камембер с прошуто

zapechen_kamamber_s_prosciuto

От sheytanova

Публикувано на : 03/20/2013

  • Брой / порции: 1 пита камембер

Последният път, когато опитах камамбер беше на The Secret Dinner, което беше …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Вземете питата с камамбер и отстранете опаковката.
    kamamber
  2. Върху хартия за печене се слагат 2-3 парчета прошуто и върху него се слага питата камамбер. Правят се разрези както на снимката с нож.
    kamamber_2
  3. В разрезите се слагат малки парченца чесън. Поръсва се с черен пипер.
    kamamber_zapechen
  4. Отгоре се слага останалото прошуто и питата се прехвърля в дървения капак, в който се продава камамбера. Най-добре е когато запичате камамбер да купувате сирене именно в дървена кутия, в противен случай ще ви е по-трудно да го запечете.
    zapechen_kamamber
  5. Сиренето се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 20 минути или докато сиренето се разтопи. Прошутото отгоре ще стане хрупкаво като чипс.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress