След като приготвих запеканка с картофи и мляко преди известно време и се хареса на всички, взех идеята за днешната рецепта от Ива – главният готвач на сп. Меню. Комбинирането на пушена сьомга с червен лук и картофи се оказа прекрасна. Разбира се, сложих и копър, който си партнира изключително добре както с картофите, така и със сьомгата.
По принцип рецептата се приготвя като всички продукти се залеят със сметана, колкото да ги покрива. Аз обаче сметнах, че за мен лично ще стане прекалено тежка запеканката и за това сложих равни количества сметана и прясно мляко. Преди да започнете да приготвяте запеканката с пушена сьомга, опитайте рибата колко е солена за да прецените колко сол да сложите.
В първата рецепта за запеканка, която приготвих нарязах картофите на на по-дебело. Не че се получи зле, но сегашната запеканка с рибата и червения лук се получи доста по-добре и една от причините определено е по-тънкото им нарязване. Подправките и сметаната ги овкусяват по-добре.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Рулца от тиквички с пушена сьомга и крема сирене
Октопод москино на тиган с чеснови картофи
Pin It
Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук

От 03/12/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 - 4 порции
След като приготвих запеканка с картофи и мляко преди известно време и се …
Необходими продукти
- 1 кг картофи
- 120 грама сьомга пушена
- 1/2 връзка копър
- 1 малка глава червен лук
- сол на вкус
- 1 с.л. зехтин за намазване на тавата
- 1 ч.ч. сметана за готвене
- 1 ч.ч. прясно мляко
Приготвяне
- Картофите се нарязват на много тънко. Лукът също се нарязва на тънки полумесеци.
- Пушената сьомга се нзарязва на дребни парчета.
- Картофите, лука и сьомгата се слагат в купа. Добавят се сол, шарен пипер и ситно нарязан копър. Всичко се омесва много добре.
- Продуктите се нареждат в тавичка, която е леко намаслена. Разпределят се развномерно.
- Заливат се със сметана и мляко.
- Ястието се покрива с фолио и се пече около 30 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
- След това се маха фолиото и запеканката със сьомга се запича около 15-20 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!