След като приготвих запеканка с картофи и мляко преди известно време и се хареса на всички, взех идеята за днешната рецепта от Ива – главният готвач на сп. Меню. Комбинирането на пушена сьомга с червен лук и картофи се оказа прекрасна. Разбира се, сложих и копър, който си партнира изключително добре както с картофите, така и със сьомгата.

По принцип рецептата се приготвя като всички продукти се залеят със сметана, колкото да ги покрива. Аз обаче сметнах, че за мен лично ще стане прекалено тежка запеканката и за това сложих равни количества сметана и прясно мляко. Преди да започнете да приготвяте запеканката с пушена сьомга, опитайте рибата колко е солена за да прецените колко сол да сложите.

В първата рецепта за запеканка, която приготвих нарязах картофите на на по-дебело. Не че се получи зле, но сегашната запеканка с рибата и червения лук се получи доста по-добре и една от причините определено е  по-тънкото им нарязване. Подправките и сметаната ги овкусяват по-добре.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Рулца от тиквички с пушена сьомга и крема сирене

Киш със сьомга и рикота

Октопод москино на тиган с чеснови картофи

 Pin It

Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук

zapekanka_s_pushena_siomga_i_cherven_luk

От sheytanova

Публикувано на : 03/12/2013

  • Брой / порции: 3 – 4 порции

След като приготвих запеканка с картофи и мляко преди известно време и се …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Картофите се нарязват на много тънко. Лукът също се нарязва на тънки полумесеци.
  2. Пушената сьомга се нзарязва на дребни парчета.
  3. Картофите, лука и сьомгата се слагат в купа. Добавят се сол, шарен пипер и ситно нарязан копър. Всичко се омесва много добре.
  4. Продуктите се нареждат в тавичка, която е леко намаслена. Разпределят се развномерно.
  5. Заливат се със сметана и мляко.
  6. Ястието се покрива с фолио и се пече около 30 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
  7. След това се маха фолиото и запеканката със сьомга се запича около 15-20 минути.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress