През последните години можем да си намерим зелена салата по всяко едно време от годината. Аз лично след като я измия я накисвам за около 15 минути в студена вода. Казват, че така се премахват голяма част от химиите и вредните вещества в салатата. Кой знае дали е така, но аз го правя. После накъсвам салата на парченца и я суша в центрофугата за салата, която си купих преди време.

Ето още идеи за рецепти със зелена салата:

Зелена салата с пъдпъдъчи яйца и сушени домати

Зелена салата с рукола, мариновани сушени домати, орехи

Зелена салата със синьо сирене и ябълка

Букет от салати със запечено козе сирене

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 Pin It

Зелена салата с цитруси и червен лук

zelena_salata_s_citrusi_i_cherven_luk

От sheytanova

Публикувано на : 01/24/2013

    През последните години можем да си намерим зелена салата по всяко едно …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Салатата се измива, накисва се за 15-20 минути в студена вода и после се отцежда добре.
    2. Накъсва се на парчета.
    3. Лукът се нарязва на полумесеци и се накисва в портокаловия сок за около час.
    4. Мандарините се филетират. Това се прави като първо се обелват с нож, като се отстранява не само кората, но и бялата деликатна обвивка.
    5. После отново с ножа се изваждат само филетата на плода. Добавят се към салатата.
    6. Прибавят се орехите, мандарините, лукът и се овкусява със сол, сокът от портокала, в който е киснат лука и зехтин.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress