zelena_salata_s_padpadachi_yaiza_i_susheni_domati

Зелена салата вече може да се намери целогодишно. До колко е полезна, до колко е нормално това да е така е тема на един друг пост. Истината е, че като минат покрай щанда за зеленчуци или през пазара и видят свежите салата на много хора им се преяжда. Така се случи и с мен.

Реших да не приготвям зелената салата с краставица и пресен лук, както когато е поднасям към агнешко месо (около Гергьовден обикновено), а по малко по-различен начин. Зелената салата освен като гарнитура към гергьовското агнешко я асоциирам и с комбинацията и с варени яйца около Великден. Днешната салата е също с яйца, но вместо кокоши сложих пъдпъдъчи яйца. Ето как приготвих салатата:

Измих листата на зелената салата и ги изцентруфужих в центруфугата за салата. Ако не разполагате с такава можете просто ги оставите да се отцедят добре. Накъсах салатата на парчета (с големина една хапка) и добавих нарязана на кубчета ябълка, мариновани сушени домати, кубчета кашкавал и твърдо сварени пъдпъдъчи яйца. Беленето на малките яйца се оказа най-сложната задача. Аз лично използвах сушени домати, които попарих съвсем леко в гореща вода и после махнах вода и ги залях със зехтин. Можете да използвате същия зехтин за овкусяването на салатата. Накрая осолих салатата и я подправих с балсамов оцет и зехтин.

Ето и идея отново за зелена салата със сушени домати, но този път с рукола и орех.

Pin It
2 отговори
  1. Didi
    Didi says:

    И аз често правя тази салата, но предпочитам предварително да си мариновам яйчицата за няколко часа. Чудна маринатка се получава от загрято олио или зехтин, в което има щипка чубрица (аз използвам най-често сушена), с която заливам обелените, посолени със сол, черен и червен пипер яйчица и отгоре нарязвам пресен босилек! С тази маринатка, в подходящо малко съдче с капаче (бурканче, примерно), в хладилника за няколко часа,мммм чудничко. Пъдпъдъчите яйца се връзват добре и с телешки език в маслко примерно 😉

    Отговор
    • sheytanova
      sheytanova says:

      Чудесна идея за марината на пъдпъдъчи яйца, Диди! Благодаря! Ще пробвам! Виолета

      Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *