За зелената салата с риба тон един от най-важните моменти е да използвате качествена риба тон. Чудите се как да изберете хубава консервирана риба тон? Когато отворите рибата тон тя трябва да е на цели парченца, а не да бъде на каша. Ще ви покажа снимки на две консерви риба тон и вие сами ще направите разликата.

riba_ton_na_kasha   riba_ton_kachestvena

Виждате разликата между двете консерви риба тон – цвета на рибата и т.нат. За салатата използвах втората консерва риба, която ще ви стигне за около 3 порции. В най-общи случай имате 2, дори 3 варианта от консервирана риба тон, между, които да избирате. В единия случай рибата е в зехтин, в другия – в олио (втората консерва) или в собствен сос. Разбира се, все по-често се предлага риба тон с някакви добавки, опитах наскоро люта риба тон, която беше превъзходна.

Салатата с риба тон подправих с малко соев сос Кикоман и малко балсамов оцет. Използвах и мазнината от самата консерва. Добавих малко сол и салатата беше готова. Сладкият вкус на царевицата се съчетава добре с морския на рибата и соления вкус на соевия сос. Зелената салата придава свежест. Очаквано добра комбинация!

Ето още идеи за салата с риба тон:

Салата с китайско зеле и риба тон

Рибна салата с кисели краставички и грах

Харесайте страницата ни във фейсбук – www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Зелена салата с риба тон и царевица

zelena_salata_s_riba_ton_i_carevica

От sheytanova

Публикувано на : 02/13/2013

  • Брой / порции: 3 порции

За зелената салата с риба тон един от най-важните моменти е да използвате …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Салатата се накъсва на парчета.
  2. Прибавя се солта, мазнината (олиото или зехтина от консервата), соевия сос, балсамовия оцет и се разбърква добре.
  3. След това да се добавя царевицата.
  4. Разпределя се в чиниите за сервиране (или в купата) и рибата тон се слага най-отгоре.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress